Index Vakbarát Hírportál

A németek szerint már eldőlt: Dárdai Pál a szezon végén távozik a Hertha kispadjáról

2024. május 11., szombat 14:57

Egybehangzó német sajtóértesülések szerint eldőlt, hogy a következő idényben nem Dárdai Pál irányítja majd a Hertha BSC labdarúgócsapatát.

A német hírügynökség arról számolt be, hogy a Bild, az RBB és a Kicker is úgy tudja: Thomas Herrich ügyvezető már a múlt héten közölte a döntést a 48 éves magyar szakemberrel, akinek a szezon végén lejár a szerződése.

Dárdai Pál az előző idényben harmadik alkalommal vette át a fővárosiak irányítását, de a csapat akkor nem tudta megőrizni élvonalbeli tagságát. A Hertha most, egy fordulóval a vége előtt a nyolcadik helyen áll a másodosztályban.

A sajtóhírek ellenére Dárdai csapata magabiztosan megnyerte szombat kora délutáni bajnokiját, hazai pályán 3–1-re legyőzte a kupadöntős Kaiserslauternt. 

Jövő héten, a bajnokság utolsó fordulójában majd a sereghajtó és már biztosan kieső VfL Osnabrück vendége lesz a berlini alakulat.

A német sajtó arról is beszámolt, hogy Benjamin Weber sportigazgató, valamint Andreas Neuendorf, az akadémia igazgatója az elmúlt hetekben már megkezdte a potenciális jelöltek feltérképezését, és beszélgetnek is a kiszemeltekkel. A végső döntés bejelentésével azonban még várnak.

Ezzel a harmadik Dárdai-korszak ér véget a Herthánál. A játékosként klubikon magyar szakember először 2015 februárjától 2019 nyaráig ült a berliniek kispadján, majd 2021 januárjától novemberig. Harmadszor 2023 áprilisában bízták meg a csapat irányításával, de akkor már ő sem tudta benntartani az együttest az élvonalban.

Tavaly nyáron a megszorító intézkedések miatt a játékoskeretben nagy volt a mozgás, szakmailag nem volt realitása a feljutásnak. Mégis bíztak abban, hogy Dárdainak sikerül fél év alatt rendezni a sorokat, és talán mégis harcban lehetnek a feljutó helyekért. Ettől azonban messze voltak tavasszal. Olyannyira, hogy a Hertha védekezése jelenleg a leggólképesebb a ligában: a szezon második felében 30 gólt kapott az együttes.

A Hertha 2025-ben tehát egy új edzővel akar nekifutni a szezonnak a feljutás reményében, de tekintettel a befektetőnél tapasztalható rendezetlen ügyekre nehéz lesz olyan játékoskeretet összeállítani a nyáron, amely számára ez valós célkitűzés lehet, nem csupán vágyálom.

Annyi biztos, hogy a kerethez tartozó három Dárdai fivér közül a legfiatalabb, a 18 éves Bence a nyáron a Wolfsburgban folytatja pályafutását. A középső fiú, Márton nagy valószínűséggel ott lesz a magyar Eb-keretben, a védőként és középpályásként egyaránt bevethető futballista után az Augsburg érdeklődik intenzíven. A legidősebb testvér, Palkó tavaly nyáron fehérvári kitérőt követően igazolt vissza a Herthához, az ő szerződése 2026 nyaráig érvényes.

Rovatok