Index Vakbarát Hírportál

Egyre biztosabb, hogy a Barca korábbi játékosa ül le az olasz sztárcsapat kispadjára

2024. május 22., szerda 16:48

Olasz lapértesülések szerint az élvonalbeli olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventusnál folytatja edzői pályafutását Thiago Motta, aki a mostani szezonban olyan jó munkát végzett a Bolognánál, hogy az eddig jobbára lesajnált kiscsapat kiharcolta a Bajnokok Ligája-indulást, ősszel ott lesz a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján.

Olaszországból származó sajtóinformációk szerint Thiago Motta hamarosan találkozik a Bologna vezetőivel és Joey Saputo elnökkel, hogy megvitassák a jövőjét a klubnál. A belső informátorok szerint azonban a korábbi olasz válogatott játékos már eldöntötte, hogy a Juventushoz igazol.

A La Gazzetta dello Sport szerint Motta kétéves szerződést köt a torinói klubbal, amelynek opciós joga lesz arra, hogy egy évvel meghosszabbítsa a kontraktust, írja a Football Italia.

A Gazzetta azt is megtudta, hogy a Bologna a következő három évben hajlandó lenne több mint 100 millió eurót költeni játékosvásárlásokra, hogy meggyőzze Mottát a maradásról. Az ígéretek között szerepel a legjobb játékosok megtartása is, hogy az edzőnek ne kelljen teljesen új csapatot építenie a nyáron.

Motta cserébe állítólag azt kéri, hogy felülről senki ne szóljon bele abba, kiket hoz a csapathoz, ami nem lenne ínyére az igazgatói körnek. A Corriere dello Sport hozzáteszi: Saputo továbbra is reméli, meg tudja győzni Mottát a maradásról, bár tisztában van vele, hogy erre igazából nem sok esély van.

A lap szerint Mottát nagyon vonzza a Juventus kispadja, és szombat délelőtt jelentheti be, hogy a szezon végén elhagyja a Bolognát. 

Motta játékosként többek között az FC Barcelona, az Atlético Madrid, az Internazionale és a Paris Saint-Germain csapatában is megfordult, egyszer-egyszer a katalánokkal és a milánóiakkal is megnyerte a Bajnokok Ligáját.

A Juventus néhány nappal ezelőtt azonnali hatállyal menesztette Massimiliano Allegri vezetőedzőt. A klub azért bontotta fel Allegri szerződését, mert a tréner az Olasz Kupa fináléjának utolsó perceiben magából kivetkőzve őrjöngött a negyedik játékvezetőnél.

Frissítés: Május 23-án a Bologna hivatalos közleményt adott ki, amelyből kiderül, hogy Motta nem hosszabbítja meg lejáró szerződését.

Rovatok