Index Vakbarát Hírportál

Fél évig sem húzta Olaszországban, Ausztriába igazolt a Bayern legendája

2024. május 31., péntek 13:40

Nem követi csapatát az olasz másodosztályba, szerződése lejártával elbúcsúzott a Salernitanától Jerome Boateng. A rutinos német válogatott labdarúgó új klubja is megvan már: kétéves megállapodást írt alá a LASK Linznél.

Fél évig sem húzta Olaszoszrágban Jerome Boateng. A Salernitana által abírósági ügyei ellenére is nagy reményekkel szerződtetett német védő mindössze hét bajnokin volt bevethető, s vele együtt sem sikerült elkerülni a kiesést a 2023–2024-es Serie A-szezon végén. 

Boateng nem sopánkodott soká: már meg is állapodott új csapatával,  mely az osztrák Bundesliga legutóbbi kiírásában harmadik helyen végző LASK Linz lett. Utóbbi együttesnél két évre szóló szerződést írt alá a bejelentés szerint. 

Boateng 2021 nyarán hagyta el a Bayern Münchent, amelyben már-már klubikonná vált, hiszen kilenc bajnoki címben és két Bajnokok Ligája-győzelemben is főszerepet vállalt tíz szezon alatt. Később az Olympique Lyonhoz került, ám a francia csapatban rendszeres sérülései miatt nem tudott alapemberré válni, nem is hosszabbították meg a múlt nyáron lejáró szerződését. Fél éven át volt klub nélkül, mielőtt edzésbe állt volna Olaszországban. 

A most 35 esztendős bekk 76-szor szerepelt a német válogatottban, mellyel 2014-ben világbajnok lett. A 2018-as vb-kudarc után köszönt el a nemzeti csapattól. 

Rovatok