Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo trófea nélkül maradt, az al-Hilal a kupában is kifogott csapatán

2024. június 1., szombat 08:21

A Cristiano Ronaldót is soraiban tudó al-Nasszr pénteken este tizenegyespárbajban veszítette el a szaúdi Király-kupát, az al-Hilal elleni, három kiállítást hozó összecsapáson. 120 perc után 1–1-re álltak a felek, a végjátékban hét sorozat után született meg az 5–4-es döntés.

A bajnokságban toronymagasan első al-Hilal Alekszandar Mitrovics góljával korán vezetést szerzett a közel telt ház, majdnem 60 ezer néző előtt lejátszott találkozón, a szünet után pedig gólelőnye mellé emberelőny is párosult: David Ospina kapus a tizenhatoson kívülre futva ért kézzel a labdához.

A hajrában több esemény történt: előbb a létszám egyenlítődött ki – Ali al-Bulazsi sárga lapot érő szabálytalanságát követően fejelő mozdulatot tett ellenfele arcára, amiért azonnali piros lapot kapott az argentin játékvezetőtől –, majd az eredmény is: Ajman Ahmed mentette meg az al-Nasszrt. Még a ráadás előtt újabb kiállítás történt az al-Hilalnál, Kalidou Koulibaly megkapta a második sárga lapját.

Miután a kétszer tizenöt percben nem esett újabb találat, már kiállításra sem futotta, következett a büntetőpárbaj.

Az al-Hilal részéről ketten hibáztak – elsőként mindjárt Rúben Neves –, az al-Nasszrnál hárman is. Így a második sorozatban Cristiano Ronaldo hiába volt sikeres, mégis trófea nélkül, a bajnokság gólkirályi címével zárta az idényét.

(Ajánlókép: Mohammed Saad/Anadolu via Getty Images)

Rovatok