Index Vakbarát Hírportál

Az angol élvonalban elköszöntek a magyar válogatott játékostól

2024. június 5., szerda 19:32

Az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Wolverhampton Wanderers nem tart igényt Bolla Bendegúz szolgálataira – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A Premier League legutóbbi kiírásában 14. klub szerdán a közösségi médiában búcsúzott el a 16-szoros magyar válogatott futballistától.

A 24 éves szélső 2021 nyarán lett az angol gárda játékosa, de hivatalos mérkőzésen sosem lépett pályára, azóta Svájcban légióskodott kölcsönjátékosként, előbb a Grasshoppers, majd a Servette csapatát erősítette.

Novemberben az Indexnek adott exkluzív interjúban arról beszélt, hisz abban, hogy kemény munkával előbb-utóbb meglesz az esélye arra, hogy bemutatkozzon a világ legjobb futballbajnokságaként emlegetett angol élvonalban. 

A hangsúly a fejlődésen van. Azon, hogy lehetőleg fordulóról fordulóra bekerüljek a csapatba, és a lehető legtöbbet hozzam ki magamból. Sokszor megkapom a kérdést, foglalkoztat-e a Wolverhampton, hogy milyen iránymutatással küldtek el az újabb kölcsönszezonra, miben kell még látványosan javulnom ahhoz, hogy esetleg megkapjam a lehetőséget a Premier League-ben. De az igazat megvallva ilyen lista nincsen. Mindenben fejlődnöm kell még, és azt érzem, ahhoz, hogy a következő szintre lépjek, a Servette remek választás volt. A következő nagy lépés az lenne, ha a klubcsapatomban rendszeresen játszva a válogatottban is stabilizálni tudnám a helyemet, és mondjuk az Európa-bajnokságon sikerülne kiemelkedően teljesítenem. De ez nem úgy működik, hogy akkor most a fejembe vettem, hogy ez a cél, és mindennap azon stresszelek, hogy fog-e sikerülni. Lépésről lépésre kell haladni: szuper, kijutottunk az Európa-bajnokságra, büszke vagyok rá és a megfelelő polcra tettem, most viszont az a dolgom, hogy Svájcban minél jobban teljesítsek minden edzésen

mesélte anno. 

A svájci együttesben ebben a szezonban 45 tétmérkőzésen jutott szóhoz, hétvégén megnyerte a Svájci Kupát, a bajnokságban dobogós lett, míg a nemzetközi porondon a Konferencia-liga nyolcaddöntőjéig jutott. 

Bolla jelenleg is tagja a labdarúgó-Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott 26 fős keretének. 

Érdekesség, hogy a korábbi sajtóhírek szerint még 2026 nyaráig érvényes szerződése volt Bollának a Wolvesszal. 

(Index/ MTI)

Rovatok