Index Vakbarát Hírportál

Az FTC testvércsapatánál folytathatja a Premier League-együttesétől távozó Bolla Bendegúz

2024. június 6., csütörtök 13:29

Az osztrák Bundesliga legutóbbi szezonjában 4. helyen záró Rapid Wien lehet sajtóhírek szerint a magyar válogatott szélső, Bolla Bendegúz következő klubja.

Sajtóhírek szerint már meg is van a Premier League-es Wolverhampton Wanderers által szerdán elbúcsúztatott Bolla Bendegúz új csapata. A 14-szeres magyar válogatott szélsőt a Rapid Wien szeretné megszerezni magának – állítja Pór Károly, a Nemzeti Sport Online újságírója, aki szerint vasárnapig eldől a 24 esztendős játékos jövője. Mindez egyet jelent azzal, hogy még a napokban át kell esnie a klubváltásoknál szokásos orvosi vizsgálatokon. 

A 32-szeres osztrák bajnok együttest gyakorta hivatkozzák a Ferencváros testvércsapataként is a színazonosság, valamint a két klub – és szurkolóik – közti híresen jó viszony miatt. A közelmúltban egyébként szerepelt ott más magyar válogatott játékos is, 2016-ban Szalai Attila a bécsieknél mutatkozott be a felnőttek között. 

Mint szerdán beszámoltunk róla, a Premier League – azaz az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság – legutóbbi kiírásában 14. klub szerdán a közösségi médiában búcsúzott el a 16-szoros magyar válogatott futballistától.

A 24 éves szélső 2021 nyarán lett az angol gárda játékosa, de hivatalos mérkőzésen sosem lépett pályára, azóta Svájcban légióskodott kölcsönjátékosként, előbb a Grasshoppers, majd a Servette csapatát erősítette.

Novemberben az Indexnek adott exkluzív interjúban arról beszélt, hisz abban, hogy kemény munkával előbb-utóbb meglesz az esélye arra, hogy bemutatkozzon a világ legjobb futballbajnokságaként emlegetett angol élvonalban. 

A hangsúly a fejlődésen van. Azon, hogy lehetőleg fordulóról fordulóra bekerüljek a csapatba, és a lehető legtöbbet hozzam ki magamból. Sokszor megkapom a kérdést, foglalkoztat-e a Wolverhampton, hogy milyen iránymutatással küldtek el az újabb kölcsönszezonra, miben kell még látványosan javulnom ahhoz, hogy esetleg megkapjam a lehetőséget a Premier League-ben. De az igazat megvallva ilyen lista nincsen. Mindenben fejlődnöm kell még, és azt érzem, ahhoz, hogy a következő szintre lépjek, a Servette remek választás volt. A következő nagy lépés az lenne, ha a klubcsapatomban rendszeresen játszva a válogatottban is stabilizálni tudnám a helyemet, és – mondjuk – az Európa-bajnokságon sikerülne kiemelkedően teljesítenem. De ez nem úgy működik, hogy akkor most a fejembe vettem, hogy ez a cél, és mindennap azon stresszelek, hogy fog-e sikerülni. Lépésről lépésre kell haladni: szuper, kijutottunk az Európa-bajnokságra, büszke vagyok rá, és a megfelelő polcra tettem, most viszont az a dolgom, hogy Svájcban minél jobban teljesítsek minden edzésen

mondta anno honlapunknak. 

Bolla jelenleg is tagja a labdarúgó-Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott 26 fős keretének. 

Rovatok