Index Vakbarát Hírportál

Megverték és kirabolták az aranylabdás labdarúgót, Roberto Baggiót

2024. június 21., péntek 09:57

Csütörtök este, a labdarúgó-Eb olasz–spanyol mérkőzése közben ismeretlen tettesek betörtek Robert Baggio aranylabdás labdarúgó villájába. Az egykori focistát megverték és kirabolták. A klasszis pénteken szólalt meg először az esetről, azt mondta, hogy „csak néhány öltés és sok félelem maradt” a támadás után.

A Corriere della Sera beszámolója szerint Baggio családjával együtt nézte Olaszország és Spanyolország csütörtök esti küzdelmét, amikor (nagyjából este 10 óra magasságában) 

öt fegyveres betört az egykori labdarúgó Altavilla Vicentinában található villájába.

Ezt követően Baggio összetűzésbe keveredett egyikükkel, és a rabló a fegyver csövével homlokon vágta, amivel súlyos fejsérülést okozott neki, majd a családtagjaival együtt bezárták egy szobába. Eközben a ház többi részét kifosztották a fegyveresek: pénzt, ékszereket és órákat vittek el tőlük (azt egyelőre nem tudni, hogy mekkora értékben), majd távoztak. 

Roberto Baggio később, amikor a támadók már elmentek, betörte a szoba ajtaját, és kihívta a rendőröket. Az incidens után egy közeli kórházba szállították, összevarrták a sebét, majd meghallgatták őt és családját (családtagjai nem szenvedtek fizikai sérülést). 

Az időpontválasztásból és a végrehajtás módjából arra lehet következtetni, hogy a betörők profik voltak, alaposan kitervelték a rablást – jegyezte meg a Corriera della Sera. A betörésről videokamerás felvételek is készültek, amelyek esetleg segíthetnek a támadók kézre kerítésében. 

Az eset után több helyi köztisztviselő is szolidaritását fejezte ki Baggióval és családjával szemben, és mielőbbi gyógyulást kívántak az egykori labdarúgónak. Luca Zaia, Veneto tartomány kormányzója azt mondta, hogy sajnos a közelmúltban más családokkal is megtörtént ugyanez, és bíznak abban, hogy – azokhoz az incidensekhez hasonlóan – mielőbb sikerül elkapni az elkövetőket. 

Az ANSA olasz hírügynökség azt is megjegyzi, hogy Baggio 15 éve ebben a villában él feleségével és három közös gyerekükkel. Mint írták, egy domb tetején álló, elszigetelt épületről van szó, amely egy nagy birtok közepén található. 

„Csak pár öltés és sok félelem maradt”

A legendás focista első szavai – a La Gazzetta szerint – a villájában történt brutális támadás és rablás után:

Szerencsére csak néhány öltés maradt a testemen, most már csak a félelmet kell legyőzni

– mondta, megnyugtatva a focirajongókat. „Először is szeretnénk, a családom és én, mindenkinek megköszönni a nagy szeretetet, amit kaptunk. Igazán köszönjük” – tette hozzá.

Ezek voltak az első szavak, amelyeket Roberto Baggio mondott menedzserén, Vittorio Petronén keresztül a nyilvánosságnak. „Ilyen körülmények között” – folytatta Baggio – „bármi megtörténhet, és szerencsére az elszenvedett erőszak csak néhány öltést és zúzódást hagyott a testemen, valamint sok félelmet. Most már csak a félelem leküzdése van hátra” – zárta mondandóját.

Petrone szerint „a fényes nappal történt villámcsapás nem tette lehetővé, hogy a villát felszerelt legjobb biztonsági rendszerek bekapcsolódjanak. Most, a történtek után tovább fogjuk javítani a nappali fényérzékelő rendszereket a teljes kerületben”.

Petrone hangsúlyozza, hogy „ami tegnap Robertóval és családjával történt, azt már sok más család is átélte. Csak akkor tudatosul az emberben, hogy milyen sebeket hagy maga után az erőszak, amelyet a saját otthonában, a családjával együtt szenvedett el. Roberto ismét lenyűgözött azzal a tisztánlátással és lelki erővel, amelyet közvetlenül az őt ért támadás után tanúsított. Biztos vagyok benne, hogy Roberto ismét az az oszlop lesz, amelyre egész családja támaszkodhat, hogy maguk mögött hagyják ezt a brutális támadást. A nyomozók keményen dolgoznak azon, hogy az elkövetőket bíróság elé állítsák” – zárta gondolatait.

Rovatok