Index Vakbarát Hírportál

Új szerződést kapott Angliában a magyar labdarúgó-válogatott nagy reménysége

2024. június 28., péntek 17:54

2027 nyaráig szóló szerződést kötött a West Ham United és a magyar labdarúgó-válogatott bő keretébe már többször is meghívott Hegyi Krisztián. A tehetséges kapus korábban a tartalékcsapat kapitánya is volt, a legutóbbi szezont pedig a holland másodosztályban töltötte kölcsönben.

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) legutóbbi idényében 9. helyet szerző West Ham United a hivatalos felületein jelentette be, hogy 2027-ig meghosszabbította az együttes utánpótlás-válogatott magyar hálóőrének, Hegyi Krisztiánnak a szerződését. 

A 21 esztendős játékost januárban adta kölcsön a WHU Hollandiába, ahol alapembere volt a másodosztályú FC Den Bosch együttesének. A korábban már a felnőttválogatottba is meghívott U21-es tehetség többször is csapata hőse volt, nem véletlen, hogy a szezonhajrában úgy nyilatkozott, abszolúte megérte számára az országváltás. 

Hegyi az U21-es magyar válogatott alapembere volt az elmúlt szezonokban, összesen 22-szer lépett pályára a korosztályban. Londonban is szép fejlődési ívet tudhatott magáénak, mivel 2019-es átigazolásától kezdve végigjárta a ranglétrát az U18-as korosztálytól az U21-es, Premier League 2-ben szereplő tartalékokig, utóbbi gárdának pedig csapatkapitánya is lehetett. Emellett a két idénnyel korábbi Konferencialiga-győzelem alkalmával többször is az első csapat keretének tagja volt. A WHU U21-eseinél 55 meccse van már. 

Nyártól Skóciában, a legutóbbi szezonban 9. helyen záró Motherwell FC színeiben pallérozódhat tovább. A West Ham 2025 nyaráig adta kölcsön a felföldiekhez. 

Rovatok