Index Vakbarát Hírportál

Napokon belül amerikai állampolgár lesz a magyar válogatott labdarúgó

2024. június 28., péntek 15:24

Az észak-amerikai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Sporting KC játékosa, Sallói Dániel szombaton amerikai állampolgár lesz – erről számolt be a KC TV 5.

A televíziós csatorna értesülései szerint a siófoki születésű magyar labdarúgó egyike lesz annak az új 50 amerikai állampolgárnak, akiket szombaton fognak honosítani az Egyesült Államokban. 

A most 27 éves Sallói még 2014-ben költözött ki cserediákként Amerikába, már ekkor a Sporting KC akadémiáján futballozott, megjárta a ranglétrát, és 2016-tól köti szerződés az első csapathoz. Az eddigiekben 232 tétmérkőzésen lépett pályára a Kansas City mezében, 59 gólja mellett 37 gólpasszal segítette csapatát. 

Sallói egyébként még a magyar válogatottban is szerepelt, négy alkalommal a 2022-es világbajnokság selejtezősorozatában, de Marco Rossi nem számolt vele a későbbiekben. Sallói édesapja, István szintén magyar válogatott labdarúgó, aki korábban már elmondta, hogy fia megbékélt a helyzettel, miszerint a szövetségi kapitány nem számol vele a válogatottban. 

Rovatok