Index Vakbarát Hírportál

A polgármester akadályozná meg a Manchester United támadójának klubváltását

2024. július 10., szerda 19:25

Egybehangzó angol és francia sajtóhírek szerint Mason Greenwood a minap megegyezett az Olympique Marseille elöljáróival, és a Manchester United is áldását adta a több mint 30 millió euróval kecsegtető üzletre – a megállapodás mégis dugába dőlhet az utolsó pillanatban.

„Nem akarom, hogy a klubra egy olyan férfi szégyene vetüljön, aki bántalmazta a feleségét” – így reagált Benoit Payan, Marseille polgármestere a hírre, mely szerint Mason Greenwood az OM futballistája lehet a 2024–2025-ös szezontól. A politikust az RMC Sport szólaltatta meg a francia sportsajtóban nagy port kavart átigazolási hírrel kapcsolatban.

Mint emlékezetes, a 22 éves angol támadó – aki az előző szezont Spanyolországban, a Getafénél töltötte kölcsönben és tíz góllal, valamint hat gólpasszal járult hozzá a madridi együttes magabiztos bennmaradásához – korábban hónapokat töltött házi őrizetben. A labdarúgót még 2022 januárjában vádolta meg akkori barátnője, Harriet Robson a közösségi médiába feltöltött videókon és hangelvételeken keresztül szexuális erőszakkal.  A több mint 200 ezer Instagram-követővel rendelkező modell posztjai nyomán óriási felháborodás tört ki Nagy-Britanniában, a játékost az MU felfüggesztette, a rendőrség nem sokkal később őrizetbe is vette.

Az ügyben nem született ítélet, több mint egy évvel a kirobbanása után ugyanis ejtették a vizsgálatot. Talán sosem derül ki, Greenwood pontosan mit tett, mindenesetre a felek kibékültek, Robson visszavonta a vallomását, így pedig tanúk hiányában az egész ügyet lezárták. A felek kibékültek, azóta megházasodtak és közös gyermekük is született.

A csatár azonban ezzel nem nyert megváltást: a Unitednél a női csapat tagjai kijelentették, nemkívánatos személy számukra az edzőközpontban, nem akarják, hogy visszatérjen a férficsapat első keretébe. Az MU vezetősége ezért a lehetetlen helyzet feloldására úgy határoztak múlt nyáron, kölcsönadják őt a Getaféhoz.

Spanyolországban is kísértette a múlt, több szurkolótábor, valamint honfitársa, a Real Madridban futballozóJude Bellinghamisrapistnek, azaz erőszaktevőnek titulálta őt. Bellinghamet a történtek miatt a spanyol szövetség meg is büntette. 

Greenwoodot az elmúlt hónapokban a Barcelonával, valamint olasz élcsapatokkal is összeboronálták, a legkitartóbb kérőnek azonban az SS Lazio mellett az Olympique Marseille bizonyult az elmúlt hetekben. A Sky Sports keddi beszámolója szerint a francia klub 30 millió euró körüli összeget fizetne az angol élvonalban korábban 83 bajnokin 22 gólig és négy asszisztig jutó labdarúgóért, valamint vállalná, hogy Greenwood játékjogának későbbi értékesítése esetén az átigazolási díj 50 százalékát átutalja a Unitednek.

Ezt az üzletet vétózhatja meg politikai hatalmát latba vetve Payan, aki kijelentette, szégyen lenne egy ilyen előéletű játékos Marseille-be szerződése, Greenwoodnak egyszerűen nincs helye – nemhogy a csapatban, a városban sem.

Rovatok