Index Vakbarát Hírportál

Lisztes kezdőként debütált a Frankfurtban, és nem is egyedüli magyarként bizonyíthatott

2024. július 21., vasárnap 10:22

Az új igazolások közül ifjabb Lisztes Krisztián kezdőként kapott bizonyítási lehetőséget, a kölyökkora óta Frankfurtban nevelkedő Fenyő Noah pedig a második játékrészre szállt be az Eintracht első felkészülési mérkőzésén. A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2024–2025-ös idényére hangoló együttes 12–0-ra győzött hatodik ligás ellenfele ellen.

A Frankfurt a német szokásoknak megfelelően egy helyi kiscsapat elleni gálameccsel kezdte meg a felkészülést az új szezonra. A kiválasztott ellenfél ezúttal a német hatodosztályban vitézkedő TSV Heusenstamm volt. 

Dino Toppmöller vezetőedző összesen 22 játékosnak adott bizonyítási lehetőséget, magyar szempontból pedig kiemelt jelentőséggel bír, hogy a futballisták között volt két u-válogatottunk, ifjabb Lisztes Krisztián és Fenyő Noah is. Előbbi az első, utóbbi a második félidei tizenegy tagjaként kapott játékperceket. Lisztes olyan társak között debütált tehát kezdőként a 2018-as Német Kupa-győztesnél, mint a meccs első találatát is jegyző világbajnok támadó, Mario Götze, vagy épp a 29-szeres amerikai válogatott bekk, Thimoty Chandler.

Az összecsapást 4–0-s első játékrész után 12–0-ra nyerte a Frankfurt, melyben egy másik nagyreményű nyári igazolás vitte a prímet: a Nürnbergtől megszerzett 18 éves, ám már török felnőttválogatott Can Uzun mesterhármast jegyzett a szünetet követően. 

A találkozón Nnamdi Collins kivételével mindenki egy félidőt, vagy annál is kevesebb időt töltött a pályán.

Ifjabb Lisztes Krisztián szerződtetését tavaly szeptemberben jelentette be a kétszeres Európa-liga-győztes (korábban még UEFA-kupaként nyerte az elsőt) alakulat. 

A Frankfurt jövő héten a mexikói Juarezzel, majd az észak-amerikai másodosztálynak megfeleltethető USL Championshipben szereplő Louisville Cityvel mérkőzik. 

A következő Bundesliga-szezon augusztus 24-én rajtol, az Eintracht a Borussia Dortmund otthonába látogat majd az első fordulóban. 

Rovatok