Index Vakbarát Hírportál

Profi szerződést kötöttek Angliában a magyar utánpótlás-válogatott tehetséggel

2024. augusztus 12., hétfő 08:31

Érvénybe lépett a Balckburn Rovers akadémiáján pallérozódó Farkas Patrik előszerződése az angol másodosztályban (Championship) szereplő együttesnél. Az U18-as válogatott középpályás ünnepélyes keretek között szignózta új megállapodását, mely a 2025–2026-os idény végéig szól első körben.

Farkas Patrik a Blackburn Rovers profi játékosa. A felek aláírták az U18-as magyar válogatott labdarúgó új kontraktusát, aki ezzel profi státuszba került az angol másodosztályban, azaz a Championshipben szereplő együttesnél. A középpályás 2022 nyara óta a Blackburn játékosa, előtte a Liverpool, idehaza pedig a Szeged és a Kecskemét utánpótlásában pallérozódott.

Nagy öröm, hogy magyarként Angliában meg tudtam lépni ezt a szintet, és profi szerződést kaptam. Látom a családomon, milyen büszke rám, és büszke vagyok én is, mert nagyon sok, nagyon kemény munka van emögött az aláírás mögött. Nem túlzás, itt tényleg minden kis srác futballista akar lenni, rengeteg a tehetséges fiatal, és ettől óriási a verseny. Örülök, hogy fel tudtam venni velük ezt a versenyt. Ebben óriási szerepe van a családom támogatásának és a menedzsereknek, akikkel az utóbbi időben elkezdtünk dolgozni, nagy köszönettel tartozom nekik is. A kemény munkában hiszek, a legnagyobb vágyam, hogy ezt a jó lehetőséget kihasználva, amit most a Blackburnnél kaptam, még tovább fejlődjek, és idővel az angol futball vérkeringésének részesévé válhassak felnőttszinten is

– mondta az Indexnek az aláírást követően a 17 esztendős tehetség.

A középpályás a legutóbbi szezonban többször is együtt tréningezett az első keret tagjaival, míg az U18-as Premier League-ben tizenhatszor lépett pályára és három gólt szerzett. Edzői szerint mind hatos, mind nyolcas pozícióban óriási lehetőségek rejlenek benne, így taktikailag jelentős rugalmasságot biztosíthat csapatának, függetlenül attól, épp melyik korosztályban kap bizonyítási lehetőséget. A következő szintet az U21-es csapatba való beépülése jelentheti.

A hátunk mögött hagyott idényben az U18-asok között regionális kupagyőzelmet is ünnepelhetett. A lanchashire-i Ifjúsági FA-kupa döntőjében 75 percet kapott a Bolton Wanderers elleni 3–0-s siker alkalmával. 

Öccse, a 14 esztendős Farkas Erik épp néhány héttel ezelőtt hosszabbított szerződést Liverpoolban, és lépett ezzel a kiemelt tehetségeknek járó, 15 éves kortól aláírható úgynevezett scholarshipszerződés felé egyet. 

A háromszoros angol bajnok Blackburn a legutóbbi kiírásban a tizenkilencedik helyen zárt a 24 csapatos Championshipben. 

Rovatok