Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai után újabb kupagyőztes magyar Angliában

2024. március 13., szerda 14:36 | aznap frissítve

A magyar utánpótlás-válogatott középpályással, Farkas Patrikkal a kezdőjében felálló Blackburn Rovers nyerte a lanchashire-i Ifjúsági FA-kupát, miután a fináléban 3–0-ra legyőzte a Bolton Wanderers U18-as együttesét.

A kedd esti találkozón bő 75 percet töltött a pályán az U18-as válogatott magyar labdarúgó, aki nem is olyan rég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy gólt szerzett korábbi együttese, a Liverpool ellen is.

A Blackburn már az első 15 perc végén megszerezte a vezetést, Zack Stritch talált a Bolton kapujába. Fordulás után ismét a 18 éves angol csatár talált a kapuba. A végeredményt Joe Boggan – az első labdaérintéséből – állította be a 83. percben.

Jó iramú, kemény meccs volt, utánpótláshoz képest óriási érdeklődés mellett. Különleges élmény és óriási öröm volt aktív részesének lenni. Annál is inkább, mert a Blackburn hasonló presztízsű trófeát több mint egy évtizede nem nyert a korosztályban

– mondta az Index megkeresésére Farkas Patrik.

A középpályás 2022 nyara óta a Blackburn játékosa, előtte a Liverpool, idehaza pedig a Szeged és a Kecskemét utánpótlásában pallérozódott.

A 17 éves tehetség tavaly profi előszerződést kapott a felnőttszinten a Championshipben, azaz a másodosztályban szereplő együttesnél, a kontraktus pedig idén nyáron lép életbe.

Az idősebb Farkas testvér számára – öccse, Erik jelenleg is a Liverpoolnál nevelkedik, a szakemberek pedig rendkívül jó véleménnyel vannak róla – jól indult a naptári év. Februárban az U18-as Premier League-ben sorozatban három bajnokin is gólt tudott szerezni. Emellett – ami talán a legfontosabb – rendszeres játéklehetőséghez jut a korosztályban.

A családnál karácsony előtt vendégeskedtünk, helyszíni riportunk itt olvasható

Rovatok