Index Vakbarát Hírportál

A Fraditól olaszosan távozó Sztankovicsnak nem voltak álmatlan éjszakái a szurkolók reakciói miatt

2024. augusztus 27., kedd 12:01

Dejan Sztankovics 2023 szeptembere és 2024 májusa között irányította a Ferencváros labdarúgócsapatát, regnálása viszont rendkívül gyorsan zárult le – az elbukott kupadöntő másnapján. A szerb szakember távozása óta első alkalommal szólalt meg a magyar médiában.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója még március elején arról beszélt az Indexnek, hosszú távon terveznek Dejan Sztankovics vezetőedzővel, egyúttal felső polcos szakembernek tartják, de mint két hónappal később kiderült: Sztankovics némileg váratlanul távozott a zöld-fehérek kispadjáról.

A szerb szakember finoman szólva sem lopta be magát a Fradi-szurkolók szívébe, számtalan kritika érte rövid ideig tartó munkásságát, többek között erre is reagált a Nemzeti Sportnak adott interjújában. Sztankovics első alkalommal szólalt meg a magyar médiában, amióta elhagyta Magyarországot, és az orosz Szpartak Moszkva vezetőedzője lett.

Nézze, ez a profi labdarúgás velejárója. Edzők jönnek-mennek, a szurkolók pedig vagy megkedvelnek valakit vagy nem. Adódott az életemben egy ilyen lehetőség, és mint minden édesapa, én is a legtöbbet szeretném adni a családomnak. De visszakérdezek: ha maradok, és tegyük fel, pocsék játékkal elvérzünk a nemzetközi porondon a Midtjylland ellen, másnap pedig kirúgnak, akkor is ekkora szám lett volna az edzőváltás? Rövid időn belül jön az utódom, az élet pedig ment volna tovább... Én pedig ott állok munka nélkül, elszalasztva egy ilyen lehetőséget az életemben

– mondta Sztankovics, aki hozzátette, nem voltak álmatlan éjszakái a Fradi-szurkolók véleménye, reakciói miatt, mivel hidegvérű profinak tartja magát.

A szerb szakember korábban már elmondta, sosem szeretett sumákolni, gyerekként is beleállt a konfliktusokba, kiállt a döntései mellett. Mindig lehetett rajta látni, ha örül vagy ha éppen mérges, így volt ez Magyarországon is. Azt viszont a rövid interjúban elmondta, 

nem szeretné, ha a teljes beszélgetés megjelenne a sportlapban, mivel így is többet mondott már a kelleténél.

Sztankovics nem szerepelhet nemzetközi kupaporondon a Szpartak Moszkvával az ország háborús helyzete miatt, így csak a hazai bajnokságban bizonyíthat. A Szpartak jelenleg a tabella ötödik helyén áll hat forduló után – három győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel.

Rovatok