Index Vakbarát Hírportál

Sergio Agüero hárommillió eurót követel a Barcelonától

2024. október 8., kedd 13:46

Nincs elég pénzügyi gondja az FC Barcelonának, az El Mundo Deportivo szerint korábbi támadója, Sergio Agüero miatt is a bíróság előtt köthet ki a klub. A 2021-ben szívproblémák miatt visszavonult argentin csatár mintegy 3 millió eurót követel volt klubjától kompenzációként szerződése három évvel ezelőtti felbontásáért.

Nehezen feledhető pillanat, amint a könnyeivel küzdő Sergio Agüero mindössze négy, a Barcelonában lejátszott bajnokit követően bejelenti visszavonulását. Az argentin csatárklasszis 2021 októberében szívproblémák miatt kényszerül szögre akasztani a stoplist, a katalánokkal közös története azonban ezen a ponton még nem ért véget…

Az El Mundo Deportivo a Barca friss pénzügyi jelentésére hivatkozva írja, a csapat és a korábbi csatár között békéltető eljárás indult, miután Agüero hárommillió eurót követel volt klubjától kompenzációként a felbontott szerződése után. A lap megjegyzi, egyelőre egyetlen bíróság sem fogadta be az argentin képviselői által előkészített keresetet, a felek még a peren kívüli megállapodás lehetőségét keresik.

Agüero 2021 nyarán, mivel a Manchester Citynél lejárt előtte a szerződése, szabadon igazolható játékosként érkezett a Camp Nouba. Sérülés miatt csupán a bajnoki szezon 9. fordulójában, a Valencia ellen 3–1-re megnyert rangadón debütálhatott. A következő fordulóban a Real Madrid ellen elvesztett klasszikuson szerezte az első és egyetlen gólját gránátvörös-kékben. Október 30-án aztán az Alavés elleni bajnoki 41. percében kellett lecserélni, miután rosszul lett a pályán.

A katalánoknál eredetileg kétéves szerződést kötött, ezt a megállapodást bontották fel 2021 decemberében, miután a vizsgálatok alapján az orvosok eltiltották a további, profi szintű labdarúgástól a 101-szeres válogatott támadót.

(Borítókép: Sergio Agüero. Fotó: Quality Sport Images / Getty Images Hungary)

Rovatok