Index Vakbarát Hírportál

Újabb kihívás Marco Rossi előtt: Balogh Botond is kidőlt a sorból

2024. október 11., péntek 13:27

Balogh Botond nem léphet pályára a magyar válogatottban a hollandok elleni péntek esti labdarúgó Nemzetek Ligája-találkozón – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A Parma 22 éves hátvédje nincs ott az európai szövetség (UEFA) honlapján a hivatalosan benevezett keretben, így rá biztosan nem számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hiányában vélhetően a Ferencváros rutinos jobb oldali védője, Botka Endre kap majd szerepet a védelemben. 

A játékos a Parma legutóbbi bajnoki mérkőzésén kapott egy rúgást, emiatt csütörtökön edzett először Telkiben, akkor is a többiektől külön.

A magyar válogatottat komolyabb sérüléshullám sújtja ismét: a kerethirdetés óta három helyen kényszerült változtatni Marco Rossi, miután Kerkez Milos, Horváth Krisztofer és Loic Nego is kidőlt a sorból. Azóta pedig Sallai Rolandról is kiderült, nem fogja tudni vállalni a játékot Hollandia ellen. A korábbi alapemberek közül ráadásul Gulácsi Péter is hiányzik, a rutinos kapus saját kérésére maradt ki ezúttal a nemzeti csapatból. 

Rossi a sérültek helyére Schön Szabolcsnak, Dárdai Palkónak és Gera Dánielnek szavazott bizalmat utólag. Előbbivel épp múlt héten készített exkluzív interjút az Index Manchesterben arról, mennyire tartja reális célkitűzésnek, hogy az angol harmadosztályban szereplő Bolton Wanderersből visszaverekedheti magát a futballválogatott keretébe. 

A telt házas Puskás Arénában a svájci Lukas Fähndrich sípjelére 20.45-kor kezdődik a találkozó, amelyet a magyarok egy ponttal a sereghajtó pozícióból várnak.

Balogh Botonddal kapcsolatban épp a héten terjedt el a hír az olasz sajtóban, hogy a német bajnok Bayer Leverkusen, valamint az angol élvonalban a nemzetközi kupaindulást érő helyekért küzdő Brighton is örömmel szerződtetné. 

Nemzetek Ligája
A liga, 3. csoport, további menetrend

3. forduló (október 11.)

4. forduló (október 14.)

5. forduló (november 16.)

6. forduló (november 19.)

Korábban

A keret

(MTI / Index)

(Borítókép: Balogh Botond Düsseldorfban, a német válogatott ellen 5–0-ra elbukott Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Fotó: DeFodi Images / Getty Images Hungary)

Rovatok