Index Vakbarát Hírportál

4 milliárd forintot érhet az Európa-bajnoki továbbjutás

2024. április 30., kedd 12:15 | aznap frissítve

Az Eb-újonc georgiai labdarúgó-válogatott 30 millió larit, vagyis mintegy négymilliárd forintot kap, ha továbbjut csoportjából a nyári Európa-bajnokságon, ahol a legjobb tizenhat között a magyar nemzeti csapattal is összekerülhet – írja az MTI.

A georgiai együttes, amely történelmet írt az Eb-részvétel kiharcolásával, sikeres folytatás esetén további pénzekre számíthat: a tbiliszi bejelentés szerint a gárda a kieséses szakaszban 30 millió larit kap minden egyes további győztes mérkőzésért.

Georgia a németországi kontinensviadalon az F csoportban Törökországgal, Csehországgal és Portugáliával találkozik. Magyarországgal, amely a házigazda Németországgal, továbbá Svájccal és Skóciával alkotja az A jelű négyest, akkor kerülhet össze a nyolcaddöntőben, ha megnyeri csoportját, Szoboszlai Dominikék pedig kvartettjükből harmadikként jutnak tovább.

A kaukázusi ország nemzeti csapata azzal jutott ki története során először a kontinenstornára, hogy március 26-án, hazai pályán gól nélküli döntetlent követően büntetőpárbajban legyőzte Görögországot a pótselejtezőben. Irakli Kobakidze miniszterelnök a siker után bejelentette, hogy a válogatott játékosokat Becsületrenddel tüntetik ki.

A németországi Európa-bajnokságra június 14. és július 14. között kerül sor.

(Borítókép: Levan Verdzeuli – UEFA/UEFA via Getty Images)

Rovatok