Index Vakbarát Hírportál

Az újpesti hokicsapat egyharmada elkapta a koronavírust

2020. augusztus 19., szerda 14:19

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) felnőtt jégkorongcsapatát hétfőn tesztelték, miután vasárnap kiderült, hogy a csapat egyik játékosa koronavírus-fertőzött. A PCR-tesztet a Sportkórház végezte el a Megyeri úton, és kilenc hokis mintája pozitív lett, írja az egyesület közleménye.

A felnőtt keret egyharmada elkapta a COVID-19 vírust, legalábbis az első teszt eredményei ezt mutatták ki.

Második teszt most nem készülhetett, mert a helyileg illetékes Nemzeti Népegészségügyi Központ azonnal kéthetes hatósági karantén alá helyezte az egész csapatot, további tesztek csak ennek lejárta után végezhetőek.

A fertőzések miatt elmarad a szeptember 4-i, Ferencváros elleni Szuperkupa-döntő is, amelyet a Tüskecsarnokban rendeztek volna.

Bár az U20-as (junior) csapat tagjai nem kerültek hatósági karantén alá, de az UTE vezetése úgy döntött, hogy két hétig rájuk is vonatkozik a vesztegzár. A következő két hétben ebben a két korosztályban teljesen leáll a jégkorongélet Újpesten. A hokiszakosztály közben elvégeztette a Megyeri úti jégcsarnok teljes fertőtlenítését, így a többi korcsoportban a hosszú hétvége után, jövő hétfőn ismét elkezdődhetnek az edzések.

Az UVSE vízilabdacsapat három játékosának is pozitív lett a pénteki koronavírustesztje.

Rovatok