Index Vakbarát Hírportál

Pszichológus kezeli a gázoló kézilabdázót

2010. szeptember 30., csütörtök 17:12

Pásztor István szervizben lévő autójáért ment, a balesetnél eldőlt a motorral. Lelkileg összetört, fizikailag megúszta zúzódásokkal.

Pásztor István világválogatott kézilabdázó, a Balatonfüredi KSE csapatkapitánya szerdán motorjával gyalogost gázolt a veszprémi Dózsa György úton egy gyalogátkelőhelyen, a 80 éves férfi a helyszínen életét veszítette.

Ügyvédje, Varga Attila kapcsolatban van a kézilabdázóval. "Pásztor fizikailag jól van, törés és repedés nélkül, zúzódásokkal megúszta a balesetet, a pszichés állapota súlyosabb. Lelkileg kikészült, gyászol, részvétét még nem tudta kifejezni a családnak, mert a hatóság nem adja ki az elhunyt adatait. Környezetében mindenki mellette van, hiszem, hogy sportolói pályafutása nem így fejeződik be."

Pásztor rutinos motoros, szervizben lévő autójáért ment, mikor bekövetkezett a baleset. A kézilabdázó az ütközésnél eldőlt a motorral, úgy érzi, a sebesség megválasztásánál nem volt felelőtlen. A motor műszakilag jó állapotban volt, a szakértői vélemények elkészítéséhez legalább egy hét kell, de akár hetekbe is telhet.

Az ügyvéd azt nem árulta el, hogy Pásztor saját, vagy kölcsönkapott motorral ütközött-e.

Sótonyi László, a Balatonfüredi KC edzője szerda este beszélt Pásztorral: "Húsz éve ismerem, sokat játszottunk együtt, edzője és barátja is vagyok. Maga alatt van, megrázta a tragédia. Szakember segítségét kérjük, pszichológus fogja kezelni, aki majd javaslatot tesz, mi a jobb: ha edzésbe áll, vagy ha pihen".

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. A büntető törvénykönyv 187. paragrafusa szerint a halált okozó közlekedési baleset büntetési tétele egytől öt évig terjed. A gyalogátkelőn a gyalogosnak mindig elsőbbsége van, de minden esetben figyelembe kell venni az enyhítő és a súlyosbító körülményeket.

Rovatok