Index Vakbarát Hírportál

Rejtélyes az olimpiai selejtező lebonyolítása

2019. december 21., szombat 12:21

Az már pénteken kiderült, hogy a magyar női kézilabda-válogatott hazai pályán, Győrben játszhat az olimpiai részvételért. Megvannak az ellenfelek is: Oroszország, Szerbia, Kína. 

Azt is tudjuk, hogy három nap alatt kell három meccset lejátszani (március 20-22.), a regeneráció ezért kulcsfontosságú lesz, és a meccsek sorrendje sem mindegy. Az IHF erről még nem adott ki erről állásfoglalást, ezért visszanéztük, mi történt az előző három olimpia előtt.

Mivel mindhárom torna három különböző lebonyolítási rendet kapott, maximum annyira lehet következtetni, ha most a vetésforgó elve alapján visszatérünk a 2008-as menetrendhez, akkor éppen a szerbekkel kezdenénk, mert Szerbia a pillanatnyi erősorrend szerint a második, Magyarország pedig a negyedik. Ám ez még csak fikció.

Sem a magyar válogatottnak, sem a szerbnek nem mindegy a sorrend. Mert ha a szerbekkel kezdünk, a legfontosabb meccsre pihenten mehetünk, ahogy a rivális is.

Egyelőre még nem látszik, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) által felfüggesztett kapitány, Kim Rasmussen milyen büntetésre számíthat az etikai bizottságtól. Még időpontja sincs annak, hogy ez a testület egyáltalán, mikor ül össze.

Rovatok