Index Vakbarát Hírportál

Kigyűjtötték Mikler Roland védéseit, csak egy kézikapus fogott több labdát nála

2020. január 16., csütörtök 11:54

A magyar kézilabda-válogatott kapusa, Mikler Roland meccsről meccsre folyamatosan javult az Európa-bajnokságon.

Az oroszok ellen 8 - az utolsó támadásnál Dibirov lövését a kapufára tolta -, a dánokkal szemben 11, szerda este Izland ellen 14 védést mutatott be, nem véletlenül lett ő a meccs embere.

A dánok ellen volt olyan lövés, amely 133-mal tartott a kapuja felé, de nem fogott ki rajta. Összesen a három meccsen 99 lövés ment a kapujára, ezekből 33-at hatástalanított. Nem nehéz kiszámolni, minden harmadik lövés elakadt benne.

Izland hetesből nem tudott gólt dobni, hármat ő fogott meg, a negyediket Székely Márton, a cserekapus. Mikler az első hetesnél, a második percben pontosan tudta, hová jön a labda, csak Gunnarsson nem számított arra, hogy a magyar kapus nemcsak felteszi a kezét, hanem ott is hagyja. A szegedi kapus négy védéssel kezdett, akkor léptünk meg 3-0-ra, és a fordításban is komoly szerepet játszott.

A kapusok összrangsorában egyébként a 11. helyen áll. A svéd Andreas Palicka ugyan csak 30 labdát fogott, az 42 százaléknak felel meg. A szlovén Klemen Ferlinnek van Miklernél több védése, ő 36-szor akadályozta meg az ellenfelek támadását. 

Rovatok