Index Vakbarát Hírportál

Zárt kapus lesz a győri női kézilabda olimpiai selejtezőtorna

2020. március 11., szerda 19:51

Zárt kapus lesz a női kézilabdázók győri olimpiai kvalifikációs tornája jövő péntektől vasárnapig. A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a szerdai közleményében kiemeli, hogy az eredeti időpontban tartják meg a négycsapatos selejtezőt, írja az MTI.

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke elmondta, szerdán tárgyaltak a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elnökével, Hasszan Musztafával a győri selejtezőről, tekintettel arra, hogy a koronavírus-járvány miatt a magyar kormány az egész országra kiterjedő veszélyhelyzetet hirdetett.

„Bár a magyar női válogatott és a szurkolók miatt is nagyon szerettük volna, hogy az eredeti terveknek megfelelően, ötezer néző előtt kerüljön sor a kvalifikációs tornára, büszkék voltunk rá, hogy elnyertük a rendezést, de ez most nem valósulhat meg, mert az emberi életnél, az egészségnél és a biztonságnál, nincs fontosabb. A selejtező zárt kapus lesz, de az IHF-fel egyetértésben az eredeti helyszínen és időpontban tartjuk meg a tornát” – mondta Kocsis Máté.

A tornáról az első két helyezett szerez kvótát a tokiói nyári olimpiára.

Eközben az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette forgatókönyvét a nemzetközi kupák lebonyolításával kapcsolatban arra az esetre, ha a járvány terjedése miatt az eredeti időpontokban nem lehetne megrendezni az egyes sorozatok végjátékát.

Az EHF szerdai közleménye szerint a helyszínek minden esetben az eredetiek maradnának, csak az időpontok változnának, így a budapesti női Bajnokok Ligája négyes döntőt május 8-9. helyett szeptember 5-6-án rendeznék meg.

A férfi BL négyes döntőjére május 30-31. helyett augusztus 22-23. között Kölnben, az EHF Kupa kétnapos fináléjára pedig május 23-24. helyett augusztus 30-31. között Berlinben kerülne sor.

Azonban mindez csak vészforgatókönyv, az EHF egyelőre az eredeti dátumokkal számol,

és április 17-én határoz arról, hogy változnak-e az időpontok.

Az olimpiai selejtező programja:

március 20., péntek:

március 21., szombat:

március 22., vasárnap:

Rovatok