Index Vakbarát Hírportál

Győri Mátyás: Semmi okunk, hogy lógassuk az orrunkat

2021. január 25., hétfő 20:32

Mint beszámoltunk róla, a továbbjutás ismeretében már tartalékos magyar kézilabda-válogatott 36–28-as vereséggel zárta az egyiptomi világbajnokság középdöntőjét, a spanyolok elleni zakó után szerdán a francia csapat ellen léphetünk pályára a negyeddöntőben.

Balogh Zsolt a rengeteg technikai hibát emelte ki a találkozót követően.

A ma pályára lépő csapat nem olyan önbizalommal játszott, ahogy kellett volna, látszott azért, hogy a belső posztokon kevesebb lehetőséget kaptak eddig, ebből adódóan sok volt a technikai hibánk, ami a spanyol csapat ellen nem sok jóval kecsegtet. Nem így szerettük volna befejezni a középdöntőt, szerencsére a továbbjutás megvolt, és gyakorlatilag öt kezdő játékosunk kompletten végigpihente ezt az összecsapást. Tapasztalatszerzésre jó volt, hogy hogyan nem szabad játszani a spanyol válogatott ellen– mondta Balogh Zsolt a lefújást követően az M4 Sportnak.

Érzése szerint a nagy vereség nem lesz hatással a következő mérkőzésre. Elmondása szerint tudták, hogy ebben a felállásban nem a mieink a favoritok, de hozzátette, hogy ennek ellenére mindig a győzelemre hajt a csapat, bármilyen összetételben is játszik.

Sajnos most a spanyolok átgázoltak rajtunk. A végén kicsit kozmetikázni tudtunk, de összességében nem volt esélyünk a mai mérkőzésen

A támadójátékot erőlködősnek, statikusnak írta le, a mérkőzés előtt megbeszéltekből nagyon keveset hajtottak végre.

Egyszer sikerül visszakapaszkodni, akkor én is úgy éreztem, hogy itt meccsben lehetünk, viszont után azért látszott ezen a „cseresoron”, hogy nem igazán vagyunk játékban, vétettünk olyan gyermeteg hibákat, ami miatt nem tudtunk igazán meccsben lenni a spanyolokkal. Ami a cél volt elértük, éreztük, hogy az első sor válláról venni kell le egy kis terhet, pihenjenek a kezdőjátékosok, és ami a legfontosabb, hogy szerdán legyünk topon

– mondta ezt már Győri Mátyás.

Az eddigiek során remeklő védekezés ma nem akart összeállni, már a szünetre 21 gólt kaptak a mieink.

Minket is zavart a védekezés. Nem éreztük sem az egy az egyeket, sem a kettő-kettőket, sem az átlövéseket, valahol mindig elcsúsztunk, és ziccert lőhettek.

Semmi okunk, hogy lógassuk az orrunkat. Bejutottunk a nyolc közé, de éhesek vagyunk még a sikerre, nem szeretnénk itt megállni. Szeretnénk feljebb és feljebb törni.

Gulyás István szövetségi kapitány nem marasztalta el csapatát, úgy érzi, hogy a második sor tagjai megtettek mindent, a második félidőben szerettek volna közelebb kerülni az ellenfelükhöz.

Az első félidőben egy passz után eldurrogtattuk a lehetőségeket és sorra adtuk az ellenfél kezébe a labdát, ezen a fordulást követően tudtunk javítani. Elmarasztalni nem kell őket, mindenki tette a dolgát, egy kicsit még talán szégyellték is magukat, amikor időt kértünk. Beszéltük, hogy emeljék fel a fejüket és menjenek előre.

A kapitány szerint nem kell rendet tenni a fejekben, de ennyi technikai hiba egy spanyol válogatott szintű ellenféllel szemben nem fér bele.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG

KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ

A-CSOPORT

Spanyolország–Magyarország 36–28 (21–14)

Magyarország: Székely – Hanusz 1 gól, Ancsin 4, Rosta 2, Topic 1, Szita 2, Sunajko 4

Cserék: Balogh Zs. 5, Győri 5, Nagy B. 2, Hornyák 1, Borbély, Máthé 1, Bodó, Bóka

Szövetségi kapitány: Gulyás István


Borítókép: Anne-Christine Poujoulat / AFP

Rovatok