Index Vakbarát Hírportál

Ugyan meccset csak holnap rendeznek, az első győztese már megvan a kölni négyes döntőnek

2022. június 17., péntek 19:59

Az EHF bejelentette, hogy hol rendezi a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2025-ös és 2026-os fináléját.

Nem született komolyabb meglepetés: az Európai Kézilabda-szövetség pénteken délután bejelentette, hogy a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2025-ös és 2026-os négyes döntőjének is a kölni Lanxess Aréna ad majd otthont. Mióta ez a lebonyolítási forma a BL-fináléban (2010), az összes aranycsatának a német város adott otthont – igaz, az utóbbi két kiírásban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szankciók miatt csak elvétve lehettek nézők is jelen a csarnokban.

„A város 2010 óta bebizonyította, hogy tökéletes helyszíne a férfi négyes döntőnek. Az Aréna és a környéke minden szükséges feltételt biztosít a szervezéshez. A játékosok évek óta Kölnről álmodoznak, a város mára olyan hely lett, ahová minden kézilabda-szerelmesnek érdemes legalább egyszer ellátogatnia” – jelentette ki Michael Wiederer, az EHF elnöke a megállapodás ismertetése után.

A város és az EHF korábbi megállapodása 2024-ben futott volna ki.

Az idei négyes döntőig – 2010 óta már hetedszer – a Veszprém is eljutott. A 26-szoros magyar bajnok szombaton a lengyel Kielcével mérkőzik meg az elődöntőben.

Az előzetes hírek szerint a 2022-es döntőt ismét telt ház előtt rendezik meg.

FÉRFI KÉZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA
Négyes döntő (Köln)

Szombat, 15.15: Telekom Veszprém–Kielce (lengyel)
Szombat, 18.00: THW Kiel (német)–Barcelona (spanyol)

Vasárnap, 15.15: bronzmérkőzés
Vasárnap, 18.00:
döntő

Rovatok