Index Vakbarát Hírportál

Itt a BL-csoda! Franciaországi gálával négyes döntőben a Fradi is!

2023. május 7., vasárnap 15:32

Elképesztő bravúrt mutatott be az FTC-Rail Cargo Hungaria, amely idegenben 33–26-re legyőzte a Metzet, így bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjébe.

Miután a francia bajnok a magyarországi mérkőzésen 32–26-ra győzött, formalitásnak tűnt a visszavágó a legutóbbi kiírás bronzérmese számára.

A magyar együttes rendre magához vette a kezdeményezést a meccs elején, de 8–9 után egy jó szériával máris 11–9 volt a házigazdának – Klujber Katrin még büntetőt is rontott –, vagyis összesítésben már nyolc volt a felek között.

Nem sokkal később visszavette a vezetést a Fradi, de a szünetre így is 17–17-tel mehettek a csapatok.

Ami a következő negyedórában történt, az maga volt a csoda:

Bíró Blanka lehúzta a rolót, Angela Malestein sorra lőtte a gólokat, Andrea Lekics találata pedig már hatgólos vezetést eredményezett (21–27)!

A franciák ekkor kezdtek éledezni támadásban, de Lekics és kétszer Emily Bölk is eredményes volt, így már összetettben is itt volt a fór (23–31).

Hirtelen nagyon meleg lett a helyzet a metzieknek, jött is az időkérés, ezzel együtt megrekedt támadásban a Fradi, így elképesztő végjátékra volt kilátás – Klujber Katrin betörése hozott kisebb nyugalmat ezekben a pillanatokban (24–32).

A rendkívül kiélezett végjátékban egy időn túli szabaddobást blokkolva hét góllal nyert a Fradi (26–33)!

A Ferencváros így csatlakozott az Odensét oda-vissza legyőző Győri Audi ETO KC-hez, valamint a legutóbbi két kiírást megnyerő norvég Vipershez a budapesti négyes döntőben. Az utolsó párharcban az Esbjerg Bukaresben is legyőzte a CSM-et, így kettős sikerrel jutott a négy közé.

Nagyon nehéz erre a mai mérkőzésre szavakat találnom. Hatgólos otthoni vereség után erről álmodni, reménykedni sem mertem. Az egyik legkiegyensúlyozottabban teljesítő csapat otthonában sikerült ezt végrehajtani. Az elmúlt években nem volt hasonlóban részünk. Igazából a szerencsével sem álltunk hadilábon, az a mennyiségű szerencsétlenség, ami ebben az évben ért minket, most ebből visszakaptuk egy jó részt. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hihetetlennek tűnik ez az egész, egy nagyon-nagyon régi álmunk teljesült ezzel. Köszönöm a szurkolóknak, akik elkísértek bennünket és kitartottuk mellettünk, és különösen a játékosoknak

– idézi az MTI Elek Gábor mérkőzést követően mondott szavait.

A négyes döntőre június 3-4-én kerül sor a budapesti MVM Dome-ban. Az elődöntő sorsolását kedden 17.45-től rendezik.

A meccs után érkezett a hír, hogy ezzel távozik is Elek Gábor az együttes kispadjáról, 15 év után közös megegyezéssel búcsúzik a Fraditól.

Melyik csapat nyeri meg a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét?

  • 7067
    Győri Audi ETO KC
  • 4671
    FTC-Rail Cargo Hungaria
  • 2490
    Vipers
  • 403
    Esbjerg

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Metz (francia) – FTC-Rail Cargo Hungaria 26–33 (17–17)
A Ferencváros gólszerzői: Malestein 8, Klujber 6, Bölk 5, Szöllősi-Zácsik 4, Márton 3, Hársfalvi Júlia, Andrea Lekics, Szucsánszki Zita 2-2, Stolle 1
Továbbjutott: az FTC, 59–58-as összesítéssel

CSM Bucuresti (román) – Team Esbjerg (dán) 31–33 (18–16)
Továbbjutott: az Esbjerg, 65–59-es összesítéssel

Rovatok