Index Vakbarát Hírportál

Távozik a Fradit a BL-elődöntőbe vezető Elek Gábor – hivatalos

2023. május 7., vasárnap 16:49

Közös megegyezéssel távozik Elek Gábor a női kézilabda NB I-ben szereplő FTC-Rail Cargo Hungariától – adta hírül a Fradi.hu.

Az 52 éves szakembert 2008-ban bízták meg először az FTC női kézicsapatának irányításával, vezetőedzői időszaka során kétszer nyert KEK-et, magyar bajnokságot, három Magyar Kupa került továbbá az együttes vitrinjébe.

Megannyi hazai ezüstérem és BL-negyeddöntő után épp most jött össze az áttörés, miután a Metz elleni, hazai hatgólos vereséget követően idegenben 33–26-ra nyert, így története első négyes döntőjére készülhet a csapat.

Nagyon nehéz erre a mai mérkőzésre szavakat találnom. Hatgólos otthoni vereség után erről álmodni, reménykedni sem mertem. Az egyik legkiegyensúlyozottabban teljesítő csapat otthonában sikerült ezt végrehajtani. Az elmúlt években nem volt hasonlóban részünk. Igazából a szerencsével sem álltunk hadilábon, az a mennyiségű szerencsétlenség, ami ebben az évben ért minket, most ebből visszakaptuk egy jó részt. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hihetetlennek tűnik ez az egész, egy nagyon-nagyon régi álmunk teljesült ezzel. Köszönöm a szurkolóknak, akik elkísértek bennünket és kitartottuk mellettünk, és különösen a játékosoknak

– idézi az MTI Elek Gábor mérkőzést követően mondott szavait.

Elek a Kubatov Gáborral, az FTC elnökével folytatott beszélgetést követően közös megegyezéssel távozik az idény végén – teszi hozzá a klubhonlap.

A fradi.hu hat és fél perces videóval búcsúzott a szakembertől.

Melyik csapat nyeri meg a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét?

  • 7067
    Győri Audi ETO KC
  • 4671
    FTC-Rail Cargo Hungaria
  • 2490
    Vipers
  • 403
    Esbjerg

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Metz (francia) – FTC-Rail Cargo Hungaria 26–33 (17–17)
A Ferencváros gólszerzői: Malestein 8, Klujber 6, Bölk 5, Szöllősi-Zácsik 4, Márton 3, Hársfalvi Júlia, Andrea Lekics, Szucsánszki Zita 2-2, Stolle 1
Továbbjutott: az FTC, 59–58-as összesítéssel

CSM Bucuresti (román) – Team Esbjerg (dán) 31–33  (18–16)
Továbbjutott:  az  Esbjerg,  65–59-es összesítéssel

(Borítókép: Elek Gábor 2023. április 29-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok