Index Vakbarát Hírportál

BL-győztes játékost igazolt a Ferencváros

2023. június 11., vasárnap 11:48

Jelena Despotovic Bajnokok Ligája-győztes, Európa-bajnok kézilabdázó a Győri Audi ETO KC-től az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatához szerződött.

A BL-ezüstérmes Ferencváros vasárnap honlapján jelentette be a montenegrói játékos érkezését. A 29 éves átlövő a Buducnost Podgoricában kezdte pályafutását, 2015 és 2017 között a DVSC-t, majd fél évig a szlovén Krim Ljubljanát erősítette, mielőtt visszatért a cívis városba. Onnan igazolt 2021-ben Győrbe, ahol jelentős szerepet kapott, mielőtt 2022 februárjában bejelentette, gyermeket vár. Despotovic idén januárban tért vissza a kézilabdapályára, a győriekkel a bajnokságban arany-, a Magyar Kupában ezüst-, a Bajnokok Ligájában pedig bronzérmet szerzett.

Boldog vagyok, hogy a Fradit erősíthetem, kíváncsian és izgatottan várom, hogy mit hoz a jövő.  Kicsit több, mint egy hónap múlva kezdődik a munka, de biztos vagyok benne, hogy nagyon gyorsan elszalad majd az idő. A Fradinak azon az úton kell maradnia, amin keresztül eljutott a BL négyes döntőjébe, és ha ugyanezzel a hozzáállással működünk a következő idényben is, akkor még feljebb juthatunk

– nyilatkozta a klubhonlapon a jobb- és balátlövőként is bevethető játékos.

A népligeti együttes szombaton jelentette be, hogy a távozó Elek Gábor helyett a következő szezontól a dán Martin Albertsen lesz a vezetőedző.

MTI

Rovatok