Index Vakbarát Hírportál

A Veszprém elbúcsúztatta a világ egyik legjobb kézilabdázóját

2024. április 26., péntek 15:16

Mikkel Hansen, dán olimpiai, világ- és Európa-bajnok kézilabdázó csütörtökön este játszott aktív pályafutása során utoljára Magyarországon. Klubcsapata, az Aalborg a Veszprém elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén vereséget szenvedett, amely előtt korábbi csapattársa, Nagy László ajándékkal lepte meg.

A magyar közönsége utoljára láthatta Mikkel Hansent, az Aalborg világklasszis kézilabdázóját hazai földön. Hansen három gólt szerzett a Telekom Veszprém elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén, azonban ez sem volt elegendő az Aalborg számára, a dán csapat az utolsó pillanatban szenvedett 32–31-es vereséget.

A mérkőzés előtt Nagy László, a veszprémi kézilabdacsapat sportigazgatója köszöntötte Mikkel Hansent, akivel 2008 és 2010 között csapattársak voltak Barcelonában. Nagy László ajándékkal lepte meg a dán legendát, egyúttal búcsúztatta jelképesen Magyarországtól. 

Tegnap Mikkel Hansent köszöntöttük utolsó veszprémi mérkőzése alkalmából

írta a Veszprém kézilabdacsapata közösségi felületein. 

Családjában nem csak Mikkel remekelt a sportágban, apja, Flemming Hansen is kiváló válogatott játékos volt. Apja nyomdokait követve Mikkel Dánia egyik legnagyobb tehetségévé vált a GOG csapatánál, mielőtt Barcelonába igazolt volna. Két év után visszatért Dániába, majd továbbállt a francia PSG-hez, ahol tíz évig játszott.

2008-ban a pekingi olimpián elképesztő gólt lőtt az orosz csapat ellen, amely bebetonozta világhírét. Háromszor választották meg a Bajnokok Ligája legjobb balátlövőjének és irányítójának. Hansen a dán válogatottal már szinte minden nagyobb sorozatot megnyert, legyen szó olimpiáról, világ-, vagy Európa-bajnokságról. A Bajnokok Ligája-győzelem még hiányzik vitrinjéből, amely megszerzésére ez az utolsó lehetősége, mivel az idény végén visszavonul. 

Hansen április elején jelentette be, hogy a szezon végén felhagy az élsporttal, azok után, hogy 2023-ban már egy időre felfüggesztette a versenysportot a megnövekedett stressz és feszültség miatt. 

Rovatok