Index Vakbarát Hírportál

Végletekig kiélezett mérkőzés után a Barcelona ült fel Európa trónjára

2024. június 9., vasárnap 20:04

A Barcelona nyerte a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját, miután a kölni Lanxess Arénában megrendezett döntőben hatalmas csatában 31–30-ra legyőzte a Veszprémet is búcsúztató dán Aalborgot. A THW Kiel a tavalyi győztes Magdeburgot verte meg négy góllal, és zárt 2022 után ismét harmadikként a sorozatban.

A német szurkolók nagy bánatára nem jött össze a házi csata, ugyanis a szombati elődöntőben gyakorlatilag helyben hagyta a hamarosan Imre Bencét is foglalkoztató Kielt a Barcelona, 12 góllal, 30–18-ra győzte le a 2020-as BL-győztest, míg a tavalyi bajnok Magdeburg a Veszprémet búcsúztató Aalborggal szemben maradt alul két góllal (28–26).

A múlthéten Győrrel BL-győzelmet ünneplő Stine Oftedal is a helyszínen tekintette meg a bronzmérkőzést, ugyanis barátja, Rune Damke a Kiel tagjaként volt jelen. 

A német élvonalbeli bajnokságot megnyerő Magdeburg tudásától jócskán elmaradva játszott az első félidőben, így a honi rivális kilencgólos előnyt épített ki már az első félidőben (23–14), a második játékrészben azonban észhez kapott és elkezdte a felzárkózást. Az 58. percben Magnus Saugstrupék támadtak a kétgólos hátrányért, azonban egy könnyelmű dobást az ellenfél kapusa védte, ezzel pedig biztossá vált, hogy a Kielé a bronz (32–28). 

Az első percekben 5–2-re is elhúzott a rekordbajnok, ám hamar észhez kapott a dán alakulat, 8–8-nál utólérte ellenfelét, onnantól pedig fej fej mellett haladtak a csapatok, a félidő is 15–15-ös eredménnyel ért véget. A második játékrészben is rendre a katalán csapat szerezte meg a vezető találatot, de lerázni nem tudta Mikkel Hansenékat. Először a véghajrában sikerült két-három góllal elhúznia, de az utolsó percekben sem esett össze az Aalborg, egyre zárkózott, Hansen utolsó időntúli szabaddobása azonban a kapufát találta el,

így 31–30-ra Barcelona nyerte a Bajnokok Ligáját, 2022 után ismét, története során pedig 12. alkalommal. 

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntő (Köln)

Rovatok