Index Vakbarát Hírportál

A Miami száguld, oda Reggie Miller rekordja

2013. április 26., péntek 10:53

A Miami Heat 3-0-ra vezet, a Chicago Bulls megverte a Netset, a Grizzlies nagy embereinek köszönhetően szépített az NBA-rájátszásban.

A Chicgo Bulls otthon vette át a vezetést a Brooklyn Nets elleni párharcban az NBA-rájátszásban, pedig a péntek hajnali mérkőzésen a vendégek kezdtek jobban, az első negyed végéig előnyben voltak. Aztán a folytatásban egyre gyatrábban dobtak a Nets-kosarasok, több labdát is eladtak, így a hazaiak folyamatosan növelték előnyüket.

Az utolsó negyedben viszont látványosan leromlott a Bulls támadójátéka, a vendégeknek volt egy 12-0-s sorozatuk, de a chicagóiak 79-76-re be tudták húzni a mérkőzést, és 2-1-re vezetnek összesítésben. A hazaiaknál Carlos Boozer dupla-dupláig jutott, huszonkét pontja mellett tizenhat lepattanót szedett össze. A meccs egyik látványos megmozdulása a bullsos Taj Gibsoné volt, óriásit zsákolt a második negyed elején.

Taj Gibson dunks over Kris Humphries -- Game 3 -- 2013 playoffs, Nets at Bulls

Szépített a Memphis Grizzlies a Los Angeles Clippers ellen, tizenkét ponttal verték a Los Angeles-ieket két nagy emberük jó teljesítményének köszönhetően. Marc Gasol és Zach Randolph együtt negyvenhárom pontot és tizenkilenc lepattanót szerzett, a másik oldalon Blake Griffin volt a legeredményesebb tizenhat pontjával. Chris Paulnak viszont nem volt jó estéje, sokat hibázott.

A hazai pályán játszó memphisiekkel a Clippers sokáig tartotta a lépést, aztán az utolsó negyed közepén a vendégeknek volt egy ötperces üresjáratuk, ez el is döntötte a mérkőzést a Grizzlies javára, 92-82-re győztek. Összesítésben 2-1-re vezet a Los Angeles-i klub.

A Miami Heat a harmadik találkozóját is megnyerte a Milwaukee Bucks ellen, és már 3-0-ra vezetnek, következő mérkőzésükön meg is lehet a továbbjutás. A hazai pályán játszó Bucks jól kezdett, kilenc ponttal is vezetett, játékosaik 57 százalékos hatékonysággal dobtak mezőnyből az első félidőben.

A harmadik negyedik fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd LeBron James vezetésével a Heat átvette a vezetést, és az előnyt is sikerült növelni. A Miami végül 104-91-re nyert, LeBron és a huszonhárom pontig jutó Ray Allen játszott különösen jól. Utóbbi megdöntötte Reggie Miller playoff-rekordját is, pályafutása 322. hárompontosát szerezte a rájátszásban, ezzel lekörözte a 320-ig jutó Millert.

NBA, főcsoport negyeddöntő, 3. mérkőzés

Kelet:
Milwaukee Bucks-Miami Heat 91-104   
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-0 a Miami javára.

Chicago Bulls-Brooklyn Nets 79-76
Az állás: 2-1 a Chicago javára.

Nyugat:
Memphis Grizzlies-Los Angeles Clippers 94-82
Az állás: 2-1 a Los Angeles javára.

Rovatok