Index Vakbarát Hírportál

Rémálom lesz Curryék ellen védekezni, megmutatjuk miért

2016. október 6., csütörtök 15:14

Amikor Kevin Durant a Golden State Warriorshoz igazolt, már tudni lehetett, hogy támadásban egészen félelmetes dolgokra lehet majd számítani tőlük, most az NBA-előszezonban villantottak is ebből valamit a Los Angeles Clippers ellen.

A Business Insider szúrt ki egy akciót a szerda hajnali meccsből, amire utólag érdemes kitérni. Csak másfél perce ment a meccs, amikor Curry megindult, ketten kiléptek rá, csinált egy lövőcselt, aztán simán rádobhatta volna a labdát, ahogy azt szokta ilyen helyzetben. Ehelyett a hárompontos vonalon tök üresen várakozó Kevin Duranthoz passzolt, neki ilyen helyzetben nem volt gond innen megcsinálnia a hármast. 

Curryt a meccs után meg is kérdezték, hogy miért nem dobta rá a labdát.

"Lehet, hogy máskor elvállaltam volna, de ketten védekeztek ellenem, csináltam egy lövőcselt, aztán lehetőségek egész tárháza nyílt meg. Kevin Durant és Klay Thompson is teljesen üresen maradt egy kis időre a gyenge oldalon. Próbáltam gyorsan kiszúrni, hol van a másik védekező játékos, aztán egy jó passzal kiválasztani a legjobb megoldást. Ezt fogjuk játszani egész évben" - indokolt. 

Azt azért tegyük hozzá, hogy a Clippers enyhén szólva nem állt a helyzet magaslatán, ráadásul az akció elején látni lehet, hogy egy ember mínuszban voltak, mert valaki elesett a pálya másik végén. Ezt a védekezést elszúrták, de amúgy a tavalyi számok alapján nem egy pocsékul védekező csapatról van szó, ellenük csinálták átlagban a hetedik legkevesebb pontot az ellenfelek a teljes NBA-mezőnyben. Vagyis Curryék ennél gyengébb védelmeket is szét fognak terrorizálni a szezonban.

A végeredmény egy 120-75-ös Warriors-győzelem lett, ami még semmit nem jelent, mivel egy előszezonmeccsről van szó, de a jelenet megmutatta, hogy miért lesz nagyon nehéz dolguk a csapatoknak egyszerre figyelni Curryre, Durantra és Thompsonra, vagy kiválasztani a legkevésbé rossz opciót védekezésben. 

Azért Steve Kerr edző rálépett a gázra, és elmondta, hogy van még hova fejlődniük, mivel Durant érkezésével a támadójátékon belüli egységet még fejleszteni kell, "kicsit olyan, mintha az építkezés első évében lennénk megint", mondta Kerr. 

Van miért törlesztenie a Warriorsnak a hamarosan kezdődő szezonban, ugyanis tavaly hiába nyerték meg az alapszakaszt Michael Jordanék legendás rekordját megdöntve, a döntőben 3-1-es előnyből veszítettek a Cleveland Cavaliers ellen. 

Rovatok