Index Vakbarát Hírportál

Csökkentették az NBA-játékosok fizetését

2020. április 19., vasárnap 11:36

Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) vezetői megállapodtak a játékosokat képviselő szervezettel a mindenkit érintő, egységes fizetéscsökkentésről, írja az MTI. A megállapodás szerint a játékosok ezentúl fizetésük 75 százalékát kapják meg, a fennmaradó 25 százalék letétbe kerül arra az esetre, ha később pótolni tudják az elmaradt meccseket. Amennyiben nem sikerül mindegyik meccset bepótolni, akkor a lejátszott meccsek arányában kapnak vissza ebből az összegből. A megállapodás május 15. után lép életbe. 

Az NBA március 11-én állt le a koronavírus-járvány miatt, játékosok is elkapták a vírust. Elsőként az a Rudy Gobert fertőződött meg, aki még a járvány kitörése előtt  a vírussal viccelődött. A Utah Jazz francia kosarasa később bocsánatot kért emiatt, és félmillió dollárt ajánlott fel a koronavírus elleni harc támogatására. 

Az Egyesült Államokban a legsúlyosabb a koronavírus-járvány, ott regisztrálták a legtöbb fertőzöttet a világon, több mint 700 ezret, a halálos áldozatok száma meghaladja a 39 ezret. 

Emiatt bizonytalan , hogy mikor tudják folytatni a félbeszakadt szezont. 

A SZEZON ESETLEGES TÖRLÉSE VAGY EGY RÖVIDÍTETT RÁJÁTSZÁS IS LEHETŐSÉG.

Az ESPN értesülése szerint a liga annak érdekében, hogy minél hamarabb folytatni lehessen a szezont, folyamatosan gyorstesztekkel vizsgálja majd a játékosokat a következő időszakban. Leghamarabb májusban dönthetnek a folytatásról. Megnehezíti az újraindítást, hogy még az alapszakasz sem fejeződött be, a csapatok többsége 64-67 meccset játszott le, márpedig a regionális tévécsatornákkal kötött szerződések szerint a csapatoknak legalább 70 meccset kell lejátszaniuk az alapszakaszból.

Rovatok