Index Vakbarát Hírportál

Kobe Bryant özvegye 29 millió dolláros kártérítést kap Los Angelestől

2023. március 1., szerda 13:52

Megszületett a megállapodás, Los Angeles közel 29 millió dollárt fizet Kobe Bryant özvegyének, miután a rendőrség megosztotta a korábbi NBA-szupersztár két évvel ezelőtti halálos helikopter-balesetének képeit.

A Lakers korábbi kiválósága lányukkal, Giannával, valamint hét utastársukkal közösen szenvedett tragikus balesetet Los Angeles körzetében.

Özvegye, Vanessea Bryant perre ment, azt állítva, hogy az elsősegélynyújtók fényképeket készítettek az emberi maradványokról „elcserélhető szuvenírként”.

Los Angeles megye jogászai szerint „méltányos és észszerű” megállapodás született.

A mai nap sikeres lezárása annak a bátor harcnak, amit Bryant asszony folytatott azokkal szemben, akik részt vettek ebben a groteszk ügyben

– áll a felperes jogi csapatának keddi közleményében.

„Férjéért, lányáért, és a közösség mindazon tagjaiért küzdött, akiknek családjában hasonló eset történt. Reméljük, az ő győzelme és egyezsége véget vet ennek a gyakorlatnak” – teszik hozzá.

Az alperest képviselő Mira Hashmall elmondása szerint a felperes 28 850 000 dolláros kártérítést kapott, és azon reményének adott hangot, miszerint Bryant asszony és családja a tragédiát követően a lehető legboldogabb életet tudják majd élni.

Vanessa Bryant 2021 márciusában négy seriffhelyettes nevét osztotta meg, akikről azt állította, hogy ingyenes fényképeket osztottak meg a kosárlabdameccsre tartó gyerekek, szülők és edzők maradványairól.

A tárgyaláson azt vallotta, hogy médiabeszámolókból arról szerzett tudomást, hogyan mutogatta a Los Angeles megyei seriff helyettese a tragédia képeit egy bárban.

Féltem, hogy ha a lányaim a közösségi médiát használják, ilyen tartalmakba futhatnak bele” – mondta a bíróságon.

Kaliforniában azóta elfogadtak egy állami törvényt, amely megtiltja az elsősegélynyújtóknak, hogy jogosulatlan képeket készítsenek baleset vagy bűncselekmény helyszínén meghalt emberekről.

(Borítókép: Robert Gauthier/Los Angeles Times via Getty Images)

Rovatok