Index Vakbarát Hírportál

Törölték a WTCR hungaroringi futamát a koronavírus miatt

2020. március 13., péntek 10:31

Nem tartják meg az április 24-26. közé tervezett túraautó-világkupa futamot a Hungaroringen, vagyis 2020-ban nem versenyezhet hazai közönsége előtt a WTCR tavalyi bajnoka, Michelisz Norbert,

jelentette be a sorozatot szervező Eurosport Events a Nemzetközi Automobil Szövetséggel, a Magyar Nemzeti Automobil Szövetséggel és a Hungaroring Sport Zrt.-vel történt egyeztetések után. Az ok a kormány által elrendelt veszélyhelyzetbe foglalt tömegrendezvények tiltása, amiatt ugyanis visszavonásig maximum 500 fős szabadtéri rendezvények engedélyezettek csak.

„Egyetlen futamot sem könnyű döntés törölni, de az egészség és a biztonság a fő szempont, ebben pedig nem köthettünk kompromisszumot. Sajnálatos módon arra nincs lehetőség, hogy egy későbbi időpontban rendezzük meg magyarországi versenyt” – áll a szervezők közleményében. 

Ezt elmondhatatlanul sajnálom, de az egészség a legfontosabb. Vigyázzatok magatokra!

– írta a bejelentés kapcsán Facebookon Michelisz Norbert.

Hogy a WTCR szezonja továbbra is 20 futamos maradjon, a szervezők a július 3-5. közé tervezett spanyolországi hétvégét dupláznák meg, itt két időmérőt és négy futamot rendeznek majd, egyelőre bizonytalan formátumban.

A szervezők emellett figyelemmel kísérik a versenyhelyszínek miatt érintett szlovákiai és németországi helyzetet, hogy elindulhasson a szezon – amennyiben valamelyiket törölni kéne, Portugáliában, Ausztriában, Kínában vagy Dél-Koreában rendeznének több futamot.

A szervezők a már megváltott jegyeket visszafizetik.

A WTCR szezonnyitója így a jelen helyzetben május 22-23-ra tolódik, akkor a Nürburgringen versenyez a mezőny.

Az ismét módosított WTCR-versenynaptár

Rovatok