Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Michelisz Hyundaijal folytatja

2020. március 16., hétfő 11:23 | négy éve frissítve

Hétfő délelőtt bejelentette a BRC Racing Hyundai, hogy 2020-ban változatlan pilótakettőssel, Michelisz Norberttel és Gabriele Tarquinivel indul a WTCR túraautó-világkupában. A két versenyző zsinórban harmadik idényét kezdi csapattársként, elmúlt két szezonjuk meglehetősen sikeresen zárult: 2018-ban Tarquini, 2019-ben Michelisz lett a sorozat bajnoka.

A magyar pilóta tavaly öt futamot nyert, tízszer állt dobogón és ötször indult az első rajthelyről. Tarquini kétszer győzött, hatszor volt dobogón, így a BRC Racing másodikként végzett a csapatok pontversenyében. A Hyundai összesen négy autót indít a mezőnyben, a BRC mellett a két másik kocsit a német Engstler Motorsport kapja, amelynek tagja Nicky Catsburg és Luca Engstler.

A tavalyi, együtt elért sikereink után izgalommal várom, hogy 2020-ban is a Hyundai i30-assal indulhassak. Kemény kihívás lesz újra elvinni a bajnoki címet, de a csapat éhes. Idén mindkét bajnokságban az élen akarunk végezni. Kiderült már, hogy Gabriele és én gyors kettős vagyunk, a múltban sikerrel dolgoztunk együtt, hogy elérjük a céljainkat, és ez idén sem lesz másképp

- idézte a BRC közleménye Micheliszt.

A 35 éves autóversenyző tizedik szezonját kezdi a túraautó-világbajnokságban, illetve annak utódjában, a túraautó-világkupában. Az évad a Hungaroringen startolt volna április 24-26-án, de a nyitóhétvégét a koronavírus-helyzet miatt elhalasztották. Várhatóan Németországban, május 21-23 között indul az új évad, Magyarországra július első hétvégéjén érkezik a mezőny.

Rovatok