Index Vakbarát Hírportál

Knoch Viktor az Egyesült Államokba készül

2010.04.14. 16:16

A kétszeres világbajnok amerikai J.R. Celskit is kinevelő egyesületnél tréningezik majd az Egyesült Államokban Knoch Viktor rövidpályás gyorskorcsolyázó. A 20 éves versenyző hozzájárulást kért és kapott a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségtől (MOKSZ), Darázs István csapatvezető szerdai tájékoztatása szerint azonban az még nem derült ki, hogy pontosan mennyi időt tölt majd Knoch a tengerentúlon.

„Viktor valóban Amerikában edz majd az elkövetkezendő időben, de az iskolai elfoglaltságai és a vízumkérelem miatt azt még egyelőre nem tudjuk, hogy mikor tér vissza - mondta Darázs az MTI-nek. - Elképzelhető, hogy csak augusztusig lesz távol, de arra is van esély, hogy hat hónapig vagy egy évig kint tréningez majd.”

A csapatvezető hozzátette, ha Knoch egy évig Amerikában marad, akkor a későbbiekben - a magyar válogatott programjától függően - dől el, hogy a világversenyeken rajthoz áll-e, vagy inkább az amerikai Világkupa-futamokon indul. A pécsi korcsolyázó a 2006-os, torinói téli olimpián 1500 méteren az ötödik, azaz pontszerző helyen ért célba, az idén februárban megrendezett vancouveri ötkarikás játékokon azonban jóval gyengébben teljesített, majd pihenőt kért a szövetségtől az idény utolsó hónapjára.



Rovatok