Index Vakbarát Hírportál

Malysz kicsavart lábbal csapódott a hóba

2011.01.24. 13:45

A háromszoros olimpiai ezüstérmes síugró pénteken még versenyt nyert a zakopanei világkupán. A vasárnap azonban óriásit bukott, ugyan lábra tudott állni, de a világbajnoki szereplése veszélybe került.

Malysz pénteki nagysáncversenyen szerzett győzelme sokakat meglepett, a lengyel utoljára 2007 márciusában nyert a Világkupában. Malysz szombaton is jól ugrott, akkor a hatodik helyen végzett.

A vasárnapi, a harrachovi világkupát bepótló verseny azonban balszerencsésen végződött, az első sorozatban elrontotta a leérkezést. Közel 90 km/órával ugrott el a sáncról, a talajfogásnál a bal léce kifordult alóla, elesett, és kontrollálatlanul pörgött a havon.

Malysz sérülése nem olyan súlyos, mint ahogy látszott, még fel tudott állni a bukás után, igaz, később a mentők hozták le.

A síugró jobb térde sérült meg, az ultrahang szerint a több ínszalagja is meghúzodott. "Remélem, hogy minden rendben lesz, az első diagnózisok nem túlságosan tragikusak" - mondta a zakopanei kórházban.

Malysznak a jobb térdével már többször is volt problémája, legutóbb Lillehammerban is rásérült.

"Adam tudja, mit kell tennie, hogyan pihentesse a térdét a következő napokban. A hét közepén már járhat, aztán majd az orvosok döntenek, hogy mikor ugorhat legközelebb" - mondta a fizikoterápiáját irányító Rafal Kot.

A hétvégén Willingenben folytatódik a síugró Világkupa, Malysz feltehetően ott még nem indul, inkább az február végi, oslói világbajnokság miatt aggódik. Ha jó formában érkezne, akkor a lengyelek a csapatversenyben is esélyesek lehetnek.

"Remélem, mihamarabb visszatér, és együtt nyerjük meg a csapatbajnokságot" - mondta a vasárnapi Világkupán győztes csapattársa, Kamil Stoch.



Rovatok