Index Vakbarát Hírportál

Rövidpályás gyorkorcsolya-Eb: Liu Shaolin Sándor 8. lett

2013.01.19. 16:45 Módosítva: 2015.05.11. 05:57

Liu Shaolin Sándornak nem sikerült bejutnia a döntőbe 500 méteren a malmői rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján. Az összesített eredmények alapján a nyolcadik helyen zárt.

A még juniorkorú magyar versenyző erős ellenfelekkel került össze az öt versenyzős elődöntőben, ahol aztán egy megismételt rajt után a negyedik helyre sorolt be, de a második kör felénél elrontotta az egyik kanyart, elesett, így elszálltak a döntős esélyei.

A futam végén a pénteken 1500 méteren győztes, ezzel az összetettben is vezető holland Sjinkie Knegt a két orosszal, Vlagyimir Grigorjevvel és Szemen Elisztratovval harcolva hatalmasat bukott a célba érkezés előtt, és mire feltápászkodott, már csak az utolsó helyen tudott befutni. A versenybírók az esésben Elisztratovot látták vétkesnek, ezért őt kizárták, Knegtet pedig bejuttatták a döntőbe.

"Nagyon örültem, amikor bejutottam az elődöntőbe, de ott sajnos leakadt a korcsolyám, ezért estem el. Azért sajnálom a bukást különösen, mert úgy éreztem, bekerülhetek a fináléba. Pénteken is jól ment a versenyzés, remélem vasárnap egyéniben és a váltóval is sikerül jó eredményt elérnem" - mondta a magyar korcsolyázó.

A női döntő rajtját ötször kellett megismételni, kétszer bemozdulás, kétszer pedig az első kanyarban történt ütközés miatt. Érdekesség, hogy az ütközésekben mindkétszer a végül győztes, összetettben címvédő olasz Arianna Fontana és a holland Jorien Ter Mors volt érintett.

A férfiaknál az utolsó méterekig kiélezett csata zajlott az ezüstéremért Knegt és az orosz Victor An között. A második helyről végül célfotó döntött Knegt javára, aki mindössze 25 század másodperccel ért előbb célba, mint An.

Eredmények, 500 m:

nők

1. Arianna Fontana (Olaszország) 44.961 mp
2. Jorien Ter Mors (Hollandia) 45.015
3. Patrycja Maliszewska (Lengyelország) 45.208
...17. Keszler Andrea
18. Heidum Bernadett
...33. Kónya Zsófia

férfiak:

1. Vlagyimir Grigorjev (Oroszország) 41.330 mp
2. Sjinkie Knegt (Hollandia) 41.407
3. Victor An (Oroszország) 41.432
...8. Liu Shaolin Sándor
...10. Knoch Viktor



Rovatok