Index Vakbarát Hírportál

Így álmodták a téli olimpiába a Forma-1-et

2013.11.13. 14:26

A 2014-es olimpiáig 86 nap van hátra, de hamarosan egy másik visszaszámlálást is elindítanak az oroszok: jó 300 napot kell várni addig, hogy megérkezzen a Forma-1 is a városba október első hétvégéjén.

Pontosabban a város mellé, ahogy a téli olimpiai is, hiszen Szocsiban semmilyen esemény nem lesz, Adlerben ugyanakkor öt sportcsarnok is épül, a hokimeccsek mellett a curling, a gyorskorcsolya ezekben a létesítményekben kap helyet, és persze itt lesz az Olimpiai Stadion is.

És az oroszok, ha már álmodtak, nem fogták vissza magukat, a csarnokok közötti úton fognak száguldozni jövőre már turbómotorral a pilóták. A pálya vonalvezetése, illetve egy tesztkör itt megnézhető.

A látványtervek impozánsak, és valamelyest talán magyarázatot adnak, miért olyan drága az út, mintha aranyból építették volna.

A Forma-1 szerelmesei pedig akár még abban is bízhatnak, hogy az olimpia alatt a szállásadók vastag profitot termelnek, és mire ők mennek már október első hétvégéjén, nem akarnak tízszeres árakat kérni.



Rovatok