Index Vakbarát Hírportál

Döntős a női váltó a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n

2014.01.18. 18:55

Bejutott a fináléba a Lajtos Szandra, Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia összeállítású magyar csapat a női váltók 3000 méteres versenyében a németországi Drezdában zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon, írja az MTI. A magyar négyes a hollandok mögött, de a lengyeleket és az olaszokat megelőzve másodikként zárt az elődöntős futamában. A zsűri az olaszokat is továbbjuttatta a vasárnapi döntőbe.

A férfiaknak nem sikerült ugyanez a bravúr, mivel az oroszok és az olaszok mögött harmadikak lettek az elődöntőben, így összesítésben ötödikként zártak.

Szombaton rendezték az 500 méter egyéni küzdelmeit is. A nőknél egyformán a negyeddöntőben esett ki Keszler Andrea, illetve a pénteki 1500 méter ezüst- és bronzérmese, azaz Heidum Bernadett és Kónya Zsófia. Végül Kónya 12., Keszler 14., Heidum 16. lett. A férfiaknál Liu Shaolin Sándor már az előselejtezőben búcsúzott, ugyanis szabálytalanság miatt kizárták, míg Knoch Viktor a negyeddöntőben kiesve a 12. helyen végzett. A legrövidebb távon a férfiaknál az orosz Victor An, a nőknél pedig az olasz Arianna Fontana győzött.  • Tippek
  • Babaváró hitel

Rovatok