Index Vakbarát Hírportál

Vontasd az ellenfelet, aki aztán legyőz

2014.03.10. 15:42

Martin Fourcade és Björn Ferry a végletekig kiélezett versenyt futott a pokljukai biatlonvilágkupa tömegrajtos számában, amibe egy síbottörés is belefért. Fourcade megmutatta, hogy milyen sportszerű, saját botját kínálta fel ellenfelének.

A Szocsiban két olimpiai aranyérmet is nyerő Fourcade-ot a mezőnyben nem mindenki szereti, arrogánsnak tartják, aki nem tiszteli kellőképpen az ellenfeleit. A francia erre most alaposan rácáfolt.

A verseny első lövészete után egy 12 fős csoport haladt együtt, Fourcade ekkor nekiment Ferrynek, akinek eltört az egyik botja. A francia egy pillanatig sem gondolkodott, azonnal nyújtotta a sajátját, hogy a svéd ne maradjon le emiatt sífutásban. Ferry néhány méterig húzatta magát, aztán a pálya szélén álló segítőktől kapott egy új botot.

Fourcade botot tör, aztán nagyon fair

A futam végül úgy alakult, hogy a négy lövészet után hibátlan sorozatokkal, Ferry, Fourcade és az orosz Usztyugov haladt az élen. Az utolsó kilométerre utóbbi lemaradt, és kétesélyessé vált a küzdelem. Az emelkedőt Ferry bírta jobban, végül 4,7 másodperccel verte a franciát. Fourcade nem örült, hogy kikapott, de azt mondja, nem bánta meg, hogy segített egy kicsit ellenfelének. Elismerte, hogy a szezon végére már elfáradt, képtelen volt Ferryvel menni.

A 35 svéd, Ferry a világkupaszezon után visszavonul, utolsó idényét emlékezetessé tette a 2010-ben, üldözésesben olimpiai bajnok klasszis. Pokljukában remekül teljesített, a tömegrajtos mellett a sprintet is megnyerte, az üldözésesben második lett.



Rovatok