Index Vakbarát Hírportál

Bode Miller nem vonul vissza, de nem versenyez

2015.10.16. 11:51

A 2015/16-os szezont kihagyja, ennek ellenére 38 évesen nem akar még visszavonulni Bode Miller, az amerikaiak olimpiai és világbajnok alpesi sízője.

A sportág egyik legszínesebb alakja csütörtökön az AP amerikai hírügynökségnek adott interjút, melyben elmondta, hogy a következő hónapokban a családjára, valamint a farmjára fordít majd nagyobb figyelmet, illetve új sífelszereléseket fog tesztelni, írta az MTI.

Azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy senki se vegye ezt visszavonulásnak, mert fizikálisan nagyszerű állapotban van, és örülne neki, ha gyermekei még láthatnák a legmagasabb szinten versenyezni.

Miller - aki a 38. életévét hétfőn töltötte be - azt is megjegyezte, hogy minden bizakodása és tervei ellenére jelenleg nehezen tudja elképzelni, hogy versenyezhet majd a 2018-as pjongcsangi téli játékokon.

A négyszeres világbajnok, kétszeres összetett világkupagyőztes a 2002-es olimpián két ezüstérmet, a 2010-esen egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot szerzett, s a legutóbbi, 2014-es játékokon is begyűjtött egy bronzot.



Rovatok