Index Vakbarát Hírportál

A kegyetlen Streif a legjobb sízőt is a földhöz vágja

2016.01.23. 15:21

Az alpesisí-világkupa állomásai közül a kitzbüheli lesiklópályát, a Streifot tartják az egyik legkeményebbnek, nem véletlenül, tele van nagyon meredek részekkel és veszélyes ugratókkal, nem egyszerű teljesíteni. Most az egyik legjobb lesiklónak, Aksel Lund Svindalnak sem sikerült, óriásit bukott.

A mai világkupában többen is buktak ugyanazon a helyen, a Hausbergkanten nevű rész után, ahol Svindal is balesetezett. Egy meredek részen csúszott ki a norvég is a kanyarban, majd nagyot repült, a védőháló fogta meg.

Horror balesetet szenvedett Aksel Lund Svindal

A számot nyerő Peter Fill nyilatkozta azt, hogy a puha hó miatt vált nehezen teljesíthetővé az a kanyar.

Svindal az első hírek szerint könnyebb sérülésekkel megúszta a bukást, néhány percig ugyan feküdt, de végül lábra tudott állni.

Frissítés: Svindal térdszalagszakadást szenvedett, vége a szezonjának, a világkupa első helyéről kell kiszállnia. Akár 8-10 hónapos kihagyás is várhat rá.

Két osztrák versenyző, Georg Streitberger és Hannes Reichelt is kiesett, előbbinek minden bizonnyal eltört a lába, utóbbit csupán biztonsági okokból vitték vizsgálatra. Mindkét hazai síző viselte az ebben a szezonban bevezetett gerincvédő légzsákot, amit még csak az osztrákok alkalmaznak.

Eredmény:
1. Peter Fill (olasz) 1:52.37 perc
2. Beat Feuz (svájci) 1:52.74 mp hátrány
3. Carlo Janka (svájci) 1:53.02 mp h.

A szakági vk állása 6 verseny után (még 5 van hátra): 1. Aksel Lund Svindal (norvég) 436 pont, 2. Fill 291, 3. Guillermo Fayed (francia) 238

Az összetett vk állása 21 verseny után (még 23 van hátra): 1. Svindal 916 pont, 2. Marcel Hirscher (osztrák) 809, 3. Henrik Kristoffersen (norvég) 671



Rovatok