Index Vakbarát Hírportál

Már a jégtáncban is használták a videóbírót

2017.01.27. 13:14

A nemzetközi szövetség (ISU) megváltoztatta a jégtáncosok csütörtöki rövidprogramjának eredményét az Ostravában zajló műkorcsolya Európa-bajnokságon, írta az MTI.

Eredetileg a 2014-ben világ- és Európa-bajnok Anna Cappellini, Luca Lanotte olasz kettős vezetett, amely azonban egy plusz emelőelemet mutatott be - amint az a videófelvételek alapján kiderült -, ezért egy pontot utólag levont tőlük a zsűri. Ennek eredményeként a 2013-ban kontinensbajnok Jekatyerina Bobrova, Dmitrij Szolovjev orosz páros került az élre.

A jégtáncosok versenye így még szorosabbá vált, ugyanis az első és a harmadik helyen álló Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron francia kettős között mindössze 0,7 pont a különbség. Utóbbi páros az elmúlt két évben világ- és Európa-bajnok volt.

A szám magyar indulója, a még juniorkorú és a felnőttek között először szerepelt Jakucs Hanna és Illés Dániel 28. lett, így ők nem mutathatják be szombaton a kűrjüket, mert ahhoz a legjobb húszban kellett volna végezniük.

Pénteken 11.15-től a férfiak - köztük Borovoj Alexander - rövidprogramja, míg 18 órától a nők kűrje - benne a hatodik helyen álló Tóth Ivettel - szerepel a programban.

    A módosított eredmény a rövidprogram után:

  • 1. Jekatyerina Bobrova, Dmitrij Szolovjev (orosz) 76,18 pont
  • 2. Anna Cappellini, Luca Lanotte (olasz) 75,65
  • 3. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (francia) 75,48
  • ...28. Jakucs Hanna, Illés Dániel 43,50


Rovatok