Index Vakbarát Hírportál

Bukott a sífavorit, helikopter vitte el

2017.02.10. 13:37

Lara Gut elesett a női alpesi kombináció műlesikló része előtti bemelegítéskor, így nem indult a szám befejezésén a St. Moritzban zajló világbajnokságon. A kombinációban így is kettős svájci siker született, Wendy Holdener győzött, Michelle Gisin lett a második. A bronzérmet az osztrák Michaela Kirchgasser szerezte meg. Az utolsóként induló favoritok már az első kapuknál elszúrták.

  

A svájci csapat szóvivője elmondta, hogy kórházba szállították a 25 éves versenyzőt. A vizsgálatok szerint bal térdének elülső keresztszalagja szakadt, porcleválása is van.

Bukott a sífavorit, helikopter vitte el

Gut a szám egyik esélyesének számított az után, hogy a harmadik legjobb időt érte el a délelőtti lesiklásban, így mindössze 43 század volt a hátránya az olasz éllovas, Sofia Goggiával szemben a műlesiklás előtt.

Gut pályafutása során három ezüst- és két bronzérmet nyert eddig a vb-ken. A kombinációban 2009-ben másodikként végzett, legutóbb pedig a keddi nyitószámban, szuperóriás-műlesiklásban volt harmadik, továbbá ő volt az egyik favoritja a vasárnapi lesiklásnak is.

A kombináció szlalompályáján sokan kiestek, a 37 versenyzőből nyolcan nem tudták befejezni a számot. A legtöbbet két éremesélyes, a lesiklást nyerő Sofia Goggia és az ott második Ilka Stuhec veszített. Utóbbi indult hamarabb, túl nagy lendülettel vette a kapukat, és a harmadik után már nem is tudta megtartani magát, bukott.

Goggiának közel egymásodperces előnye volt, amit még akkor is volt esélye megtartani, hogy nem számít jó műlesiklónak. Az olasz is elég erőszakosan kezdett, nagy ívben is vette a kapukat, aztán az ötödik után szétcsúsztak a lécei, vége lett a versenyének.

A győzelmet így a második legjobb időt szlalmozó Holdener szerezte meg, öt századdal előzte csak meg a lejtő alján sokat hozó Gisint. A harmadik a legjobb műlesikló, Kirchgasser lett.



Rovatok