Index Vakbarát Hírportál

Shiffrin nyerte az összetettet a női sívilágkupában

2017.03.17. 22:03

A szlovén Ilka Stuhec bejelentette, hogy nem indul az aspeni alpesi sí világkupadöntő szombati műlesikló számában, ezzel biztossá vált, hogy a nőknél az amerikai Mikaela Shiffrin nyeri az összetett vk-címért járó nagy kristálygömböt.

A 22 éves, olimpiai és háromszoros világbajnok versenyző a hátralévő két technikai szám - a műlesiklás és az óriás-műlesiklás - előtt 198 ponttal vezet szlovén riválisával szemben. Mivel egy győzelemért 100 pont jár, a visszalépéssel eldőlt, hogy Stuhec nem előzheti meg Shiffrint, aki így pályafutása során először nyerte meg az összetettet.

Az amerikai versenyző a műlesiklók pontversenyét korábban négyszer is megnyerte, az összetettben viszont eddig a negyedik volt a legjobb helyezése. Tavaly a svájci Lara Gut vihette haza a nagy kristálygömböt, a mostani idényt azonban nem tudta befejezni, miután a februári világbajnokságon térdszalag-szakadást szenvedett, így nem volt esélye a címvédésre.

A nők összetett pontversenyének állása 35 futam után (még 2 van hátra): 1. (és már győztes) Mikaela Shiffrin (amerikai) 1523 pont, 2. Ilka Stuhec (szlovén) 1325, 3. Sofia Goggia (olasz) 1117

(MTI)



Rovatok