Index Vakbarát Hírportál

Lyukat ütött a korcsolya Knoch Viktor derekába, de így is vk-elődöntős

000 SX9KZ
2017.11.10. 15:58

A magyar férfi és női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó is közelebb került az olimpiai kvótához azzal, hogy bejutott a sanghaji világkupa elődöntőjébe. A férfiaknál Knoch Viktor sérülten, mély sebbel az oldalán segítette csapatát.

A nyolc közé jutás a női váltónak volt fontosabb, mert az eddig eredmények alapján a kilencedik helyen állt, és csak a legjobb nyolc csapat mehet a phjongcshangi téli olimpiára. Erre most jelentősen nőtt az esély, hiszen az eddigi versenye alapján előttük álló Franciaországot kizárták a magyarok futamából, meg is előzik őket.

Keszler Andrea, Bácskai Sára Luca és Kónya Zsófia nehéz sorsolást kapott, az idén verthetetlennek tűnő Dél-Koreával és a franciákkal mentek az elődöntőért. A magyarok és franciák elestek, de mivel ez a francia csapat hibája volt, azt büntették.

A férfi csapatban Knoch Viktor sérülten vállalta a szereplést, még a csütörtöki versenynapon esett el, és egy koreai ellenfele felnyársalta a korcsolyájával deréktájon. A szövetség honlapja azt írja, több öltéssel kellett összevarrni a sebet.

A magyar váltó (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Varnyú Alex és Knoch) könnyedén ment a legjobb nyolc közé. Az ausztrálok, franciák és hollandok ellen megnyerte futamát a csapat, sőt a többi futamhoz képest is a legjobb időt korcsolyázta, ami kedvező, 1-es pályát jelent az elődöntőben.

A férfiaknál a Liu testvérek 1000 méteren is továbbjutottak a negyeddöntőbe, a nőknél Keszler és Bácskai lesz ott a következő körben.

(Borítókép: Kisbenedek Attila / AFP)



Rovatok