Index Vakbarát Hírportál

Miklós Edit duplán balszerencsés volt, Vonn nagyot mentve nyert

2017.12.16. 14:45 Módosítva: 2017.12.16. 14:47

A női alpesi sízők világkupa-sorozatának szombatra tervezett lesikló versenye super-G-vé szelídült a nagy havazás miatt Val d'Isere-ben, ami borzasztóan rosszul jött Miklós Editnek, akinek az elmaradt versenyszám a specialitása. A magyar síző a Facebook-oldalán sajnálkozott is a dolog miatt:

A tervezettnél valamivel rövidebb pályán lebonyolított versenyt az amerikai Lindsay Vonn nyerte, akinek ez volt az első vk-győzelme az idei szezonban.

Vonn ezzel karrierje 78. világkupaversenyét nyerte, ám a győzelemhez szükség volt egy nagyobbacska mentésre az utolsó kanyarban: 

Miklós Edit számára viszont nem hozott jót a változás, az 52-es számmal elrajtoló síző a második mérési pont után kicsúszott a pályáról és kiesett.  

„Sokat havazott az utóbbi napokban. Amennyire lehetett, jól megcsinálták a pályát, de ha kicsúsztál a ruccsolt pályavonalról, akkor a friss hó megakasztott. Velem is ezt történt."

Éppen, hogy sikerült a kapu között a zászló alatt átbújnom. De minden rendben, nem estem el, a térdem is remekül van!

 – mondta a verseny után Miklós Edit, aki a kiesésig elégedett volt futamával.

Az összetettben 4-szeres világkupa-első, olimpiai bajnok Vonn mögött az olasz Sofia Goggia lett a második 0,31 másodperces hátránnyal, a harmadik helyet a norvég Ragnhild Mowinckel szerezte meg.

Vonn teljes futama:

Eredmények:

1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:4.86 perc

2. Sofia Goggia (olasz) 1:05.17

3. Ragnhild Mowinckel (norvég) 1:05.25

(via MTI)



Rovatok