Index Vakbarát Hírportál

A sportág Guardiolája dolgozik a történelmi magyar aranyért

2018.01.10. 08:39

Egy hónap múlva mutatkozik be a téli olimpián a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott.

A mieink az olimpiák történetében először szerepelnek a maximális 10 versenyzővel, mindkét váltó éremesélyes - összesen nyolc nemzet vívta ki a jogot -, és egyéniben is lehetnek érmesek.

Január elsejétől hivatalosan is a csapat mellett van technikusi minőségben Jae Su Chun, akinek a leghíresebb tanítványa Apolo Anton Ohno volt, aki az amerikaiaknak két aranyérmet (2002 és 2006) is nyert.

„Edzőként is topkategóriás, de nálunk a két edző adott volt, a kínai Li Na és Bánhidi Ákos. Azt a technikusi tudást és tapasztalatot, amivel rendelkezik, az egész világon egyedülálló. A korcsolyák beállításainál ő a legjobb. Ebben a sportágban ez az egyik legfontosabb szempont. A Liu testvérek istenként hisznek benne. Az amerikaiakkal konfliktusa volt, ezért tudtuk egyáltalán idehozni. Segített már nekünk korábban is, de már egy hete minden nap itt van velünk, a drezdai Európa-bajnokságra is elkíséri a csapatot” - nyilatkozta az Indexnek Orendi Mihály, a hazai szövetség igazgatója.

Hozzátette, a sportágban a milliméter tört részének is szerepe van egy korcsolya megfelelő beállításában. Mivel mindenki a sebességet és a századokat keresi, ezért rendkívül fontos a megfelelő technikusi háttér.

A szakember Dél-Koreában született, de régóta az Egyesült Államokban él – a családja is -, ausztrál tanítványai vannak.

Először a hétvégi Európa-bajnokságon, aztán majd Phjongcshangban adhatja át technikai tudását, ami a sikeresség alapfeltétele.



Rovatok