Index Vakbarát Hírportál

Még vizet sem mert inni az olimpián a műkorcsolyabajnok

2019.02.09. 09:56

A műkorcsolya sok lemondással jár, a versenyzők elég szigorúan tartják a súlyukat, hogy a nehéz ugrásokra is képesek legyenek. Az orosz olimpiai bajnok Alina Zagitova több interjújában is beszélt arról, hogyan sanyargatta magát. A phjongcshangi téli olimpián még vizet sem ivott.

Az idén Európa-bajnok második helyet szerző Zagitovát az orosz Glamour magazin kérdezte arról, hogy milyen diétát követ, mennyire korlátozza magát, megengedhet-e magának például csipszet. 

„Nem szeretem a csipszeket. Persze valószínűleg azért, mert egyáltalán nem eszek ilyesféléket, de a csokoládét, cukrot szeretem. De az olimpián lekorlátoztam magam, mondhatjuk, hogy egyáltalán nem ittam vizet. Tényleg, csak kiöblítettem vele a számat, aztán mindet kiköptem." – mondta Zagitova.

Arról is beszélt, hogy az olimpia után egy hónappal megtartott világbajnokság előtt nem volt elég fegyelmezett, gyakran a tévé előtt ülve tömte magába a gyorskajákat, a vb után pedig az édességet is, de hogy ebből pontosan milyet, azt nem akarta elárulni.

Zagitova elmondta, az edzőjük, Eteri Tutberidze is állandóan kontrollálja a súlyukat, de nem hangoznak el olyan mondatok, hogy: „Te kövér vagy."

A versenysúly hozása azért van, akinek elég sok stresszel jár, több korcsolyázónál étkezési zavar is fellépett, Tutberidze egy másik tanítványa, Julija Lipnyickaja anorexiával küzdött, gyorsan felívelő karrierje után, és még tiniként visszavonult.

via Deadspin



Rovatok